Băiat de 14 ani bătut, pus să stea în genunchi în fața colegilor și obligat să-i sărute mâinile unui elev

0
Publicat:

Un elev de la o școală din Pitești a fost umilit și agresat de șapte elevi din cauza unei critici aduse unuia dintre ei, fiind lovit brutal și obligat să stea în genunchi.

Cinci dintre agresori sunt elevi la Școala ”Alexandru Davila” Pitești FOTO Google Maps
Cinci dintre agresori sunt elevi la Școala ”Alexandru Davila” Pitești FOTO Google Maps

Incidentul grav s-a petrecut în după-amiaza zilei de 7 noiembrie, când elevii unei clase a  Școlii Alexandru Davila din Pitești au fost lăsați de profesorul de fizică să plece de la ultima oră. A fost momentul în care cinci colegi de clasă și prieteni buni ai băiatului au început să își pună în aplicare planul. L-au chemat pe băiat pe o bancă din apropierea școlii, iar acolo au mai venit doi elevi de la Grupul Școlar ”Dacia”. Cu toții l-au pus pe băiat să își ceară iertare pentru că l-ar fi criticat pe unul dintre ei.

Timp de o oră, băiatul de 14 ani a fost lovit cu picioarele și pumnii de către unul dintre agresori, după care bătăușul, prieten cu o fată din grup, l-a pus să îi pupe mâna și apoi să îngenuncheze în fața celorlalți elevi și să le ceară scuze pe rând pentru că a adus o critică unuia dintre ei.

Elevii agresori, chemați la audieri

Mama băiatului a depus plângere și atât Poliția Argeș, cât și Școala Alexandru Davila au declanșat anchete.

”Doamna director și doamna dirigintă ne-au asigurat de tot sprijinul. Elevii care l-au agresat pe băiatul meu vor fi chemați la audieri la poliție”, a declarat pentru ”Adevărul” I.G., mama băiatului bătut și umilit.

Incidentul a pornit după ce, în urmă cu câteva zile, băiatul de 14 ani, care mergea la o sală de fitness, i-a spus unuia dintre prieteni și colegi: „Nu vezi ce gras ești? Hai cu mine la sală!”. O critică nevinovată între prieteni, pe care respectivul a interpretat-o ca pe un mare afront. De aici a început să își țeasă planul de răzbunare alături de alți colegi.

Elevul bătut nu s-a mai dus la școală. Agresorul avea o armă albă

”Băiatul meu a fost pus să stea în genunchi în fața celorlalți șapte elevi și dacă nu își cerea iertare cum spuneau ei îi mai aplicau încă o corecție. Cel care l-a bătut pe băiatul meu este iubitul unei fete care a participat la toată această agresiune și mi-a spus că el a fost învățat de tatăl său că bătaia este ruptă din Rai. Nu îmi voi retrage plângerea împotriva celor șapte elevi, ne-am constituit deja parte civilă, voi vorbi și cu șeful Inspectoratului Școlar Argeș. Voi merge până la capăt. Este foarte grav ce s-a întâmplat. La un moment dat, agresorul, care are 15 ani, a scos o armă albă din geacă. Băiatul meu a fost amenințat cu moartea de  către agresor în caz că va face publică agresiunea”, adaugă mama victimei.

R.G, băiatul de 14 ani bătut și umilit, nu a mai mers la școală în această săptămână, fiind foarte afectat de ce i s-a întâmplat. ”Îmi e frică de orice persoană ce se îndreaptă spre mine și pe care nu o cunosc”, le-a spus băiatul la audieri polițiștilor din Pitești.

Anchetă la școală

”A început deja cercetarea disciplinară. Se vor lua clar măsuri. Nu tolerăm sub nicio formă asemenea fapte și comportamente, se va ajunge la sancțiuni. Va fi o cercetare disciplinară și în cazul profesorului care i-a lăsat pe elevi să plece de la oră”, precizează Veronica Vochin, directoarea Școlii ”Alexandru Davila” din Pitești.

”Dosarul este in lucru și, în funcție de probatoriul administrat, se vor lua măsuri în consecință”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanții Poliției Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite