FOTO Noua Dreaptă, prezentă din nou la manifestările maghiarilor din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Noua Dreapta au întins un steag imens
Cei de la Noua Dreapta au întins un steag imens

Reprezentanţii Noii Dreapte au fost din nou prezenţi şi în acest an la evenimentele organizate de către UDMR cu privire la comemorarea celor 13 generali morţi în timpul Revoluţiei de la 1848-1849.

Cei de la Noua Dreaptă au desfăşurat un tricolor imens şi s-au amplasat în zona grupului statuar dedicat Revoluţiei româneşti de la 1848.

Aceştia au fost paşnici. În Parcul Reconcilierii alături de comunitatea maghiară au fost şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale: primarul Gheorghe Falcă, prefectul Cosmin Pribac, vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele UDMR de la nivel naţional, Kelemen Hunor, dar şi fostul preşedinte maghiar Schmitt Pall.

Ceremonia din Parcul Reconcilierii a debutat cu intonarea imnului României, iar mai apoi au urtmat discursurile. Printre cei care au luat cuvântul şi au evocat importanţa Revoluţiei de la 1848-1849 s-au numărat Kelemen Hunor şi primarul Aradului Gheorghe Falcă. 

„În urmă cu două săptămâni, am ţinut un curs la Moneasa. La sfârşitul cursului, cineva m-a întrebat cum pot explica cuvântul toleranţă. Am explicat că acest cuvânt are o direcţie socială, o direcţie etică şi o direcţie religioasă. Dar, cea mai bună definiţie pentru noi trebuie să meargă spre respectul libertăţii celuilalt. Trebuie să ne dăm seama că, zilnic, primim îngăduinţă, atât în familie, în comunitate şi, la fel, trebuie să transmitem îngăduinţă şi respect. Respectul, îngăduinţa, toleranţa se simt la individ, în comunitate, posibil într-o regiune, sau la nivel de stat. În numele Primăriei, vreau să mulţumesc comunităţii arădene care are steagul alb ca respect, ca toleranţă şi apreciere. Iar Aradul poate să fie un exemplu şi pentru multe comunităţi şi pentru multe regiuni şi pentru multe state”, a spus Gheorghe Falcă.

Organizarea unor referendumuri pentru regionalizare

Înainte de manifestări Kelemen Hunor a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că principala preocupare de moment a UDMR este cea legată de organizarea unor referendumuri pentru regionalizare. „Ne propunem ca pe data de 8 decembrie să organizăm mai multe referendumuri vizavi de regionaliare.

Locuitorii din Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare, Bihor şi Sălaj vor decide din care regiune va face parte judeţul lor. Credem că aşa este normal, adică cei care decid să fie oamenii. Suntem în plin proces pentru adunarea de semnături în aceste judeţe pentru ca refrendumul să poată fi declanşat”, a declarat Kelemen Hunor. Pentru ca aceste referendumuri să poată avea loc, este necesar ca cinci la sută dintre cei cu drept de vot din respectivele judeţe să solicite, prin intermediul unor liste cu semnături, acest lucru.

Vă mai recomandăm: „Zilele maghiare arădene” vor dura două săptămâni

Preşedintele UDMR a dezvăluit cine împiedică intrarea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO

AradPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite