Înșelăciunea cu oale face noi victime. Un escroc a crescut instant prețul produselor la 3.000 de euro, de la 600 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vârstnic din Abrud, județul Alba, a căzut victima unui bărbat din Mureș, care l-a înșelat folosind o metodă clasică: vânzarea de oale la suprapreț.

Oale vândute la suprapreț FOTO Shutterstock
Oale vândute la suprapreț FOTO Shutterstock

Este vorba despre clasicul vânzător de tacâmuri și oale, care caută clienți, în mod special, oameni în vârstă, le spune un preț, iar apoi îi determină să plătească mai mult.  Bătrânul și-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat poliția.

Potrivit IPJ Alba, la data de 31 mai 2023, polițiștii de investigații criminale din Abrud au identificat un bărbat de 40 de ani, din Crăciunești, județul Mureș, ca persoană bănuită de săvârșirea unei fapte de înșelăciune a cărei victimă a fost un vârstnic de 73 de ani, din Abrud.

Se pare că, la data de 19 mai 2023, bărbatul i-ar fi oferit vârstnicului un set de tacâmuri, unul de cuțite și un set de oale, contra sumei de 600 de lei. Ulterior, când victima a vrut să achite banii, i-ar fi spus că prețul este, de fapt, 3000 de euro, determinându-l să scoată bani de la bancomat.

În final, vârstnicul a plătit 2.400 de lei, iar ulterior și-a dat seama că a fost înșelat și a sesizat poliția. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului.

Înșelăciune cu produse vândute pe internet

Recent, un tânăr din Giurgiu a fost dat pe mâna polițiștilor pentru înşelăciune, după ce, în loc de obiecte de îmbrăcăminte comandate, pe internet, de către o femeie din Abrud, i-a trimis acesteia bidoane goale cu vopsea şi haine uzate.

„La data de 30 mai 2023, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Giurgiu, ca persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă sesizată poliţie la data de 11 aprilie 2023 de către o femeie din Abrud.

Din cercetări a rezultat că, la începutul lunii aprilie 2023, bărbatul ar fi postat pe internet, sub o identitate falsă, un anunţ prin care oferea spre vânzare obiecte de îmbrăcăminte, context în care ar fi primit o comandă de la reclamantă, în valoare de 620 de lei, însă, în loc de articolele vestimentare promise, ar fi expediat haine uzate şi bidoane goale de vopsea", a transmis IPJ Alba.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite