Ce a primit în colet o femeie din Abrud după ce a comandat haine pe internet. Escrocul a fost identificat

0
Publicat:

Un tânăr din Giurgiu a fost dat pe mâna polițiștilor pentru înşelăciune, după ce, în loc de obiecte de îmbrăcăminte comandate, pe internet, de către o femeie din Abrud, i-a trimis acesteia bidoane goale cu vopsea şi haine uzate, anunță Agerpres.

Femeia a primit bidoane goale și haine vechi în colet FOTO Arhivă Adevărul
Femeia a primit bidoane goale și haine vechi în colet FOTO Arhivă Adevărul

"La data de 30 mai 2023, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Giurgiu, ca persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă sesizată poliţie la data de 11 aprilie 2023 de către o femeie din Abrud. Din cercetări a rezultat că, la începutul lunii aprilie 2023, bărbatul ar fi postat pe internet, sub o identitate falsă, un anunţ prin care oferea spre vânzare obiecte de îmbrăcăminte, context în care ar fi primit o comandă de la reclamantă, în valoare de 620 de lei, însă, în loc de articolele vestimentare promise, ar fi expediat haine uzate şi bidoane goale de vopsea", potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate, prejudiciul a fost recuperat integral. "Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale", mai precizează comunicatul IPJ Alba.

Un tânăr a adunat 800 de lei în câteva ore, după ce a mințit oamenii că ajută copiii săraci

Un tânăr din Ialomiţa este cercetat penal pentru înșelăciune, după ce a fost prins adunând bani, în Pitești, pentru ajutorarea copiilor săraci în numele unei asociaţii fictive.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați, de către agentul de pază al unui magazin din Pitești, cu privire la faptul că, în parcarea magazinului se află o persoană care solicită bani în numele unei asociații umanitare.

„Un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Pitești s-a deplasat la fața locului și a identificat un tânăr de 21 de ani, din județul Ialomița, care avea asupra sa un tabel pentru colectare de bani în numele unei asociații regionale pentru copii defavorizați și persoane cu dizabilități”, precizează IPJ Argeș.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că asociația în cauză este fictivă.

„Tânărul a fost condus la sediul poliției, asupra sa fiind găsită suma de aproximativ 800 de lei, sumă ce nu a putut fi justificată, aceasta fiind ridicată, în vederea continuării cercetărilor”, precizează IPJ Argeș.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune:

„Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luării măsurilor legale în consecință”.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite