Un șofer circula fără permis de 11 ani. „Greșeala” care i-a adus un dosar penal și închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere. Acesta avea permisul anulat de 11 ani, dar a continuat să conducă.

Șoferul circula fără permis de 11 ani FOTO Pixabay
Șoferul circula fără permis de 11 ani FOTO Pixabay

Bărbatul a fost prins întâmplător, după ce a circulat cu viteză în oraș unde limita maximă este de 50 de kilometri pe oră.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș, în 13 mai 2022, „inculpatul a condus autoturismul pe raza municipiului Sebeș, fiind oprit în trafic de către organele de poliție pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației rutiere, respectiv pentru depășirea limitei maxime de viteză admise pe respectivul sector de drum”.

Întrucât emana miros de alcool, bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinelor de analiză toxicologică, rezultă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,97 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,85 g/l alcool pur în sânge la a doua probă recoltate la interval de o oră.

„Fiind audiat în calitate de suspect și de inculpat în cursul urmăririi penale, în prezența avocatului ales, bărbatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor, precizând că în data de 13.05.2022, în intervalul 10:00-18:00 a consumat băuturi alcoolice, după care a condus autoturismul pe o distanță scurtă de aproximativ 50 metri. A precizat că avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere îi fusese anulat de la sfârșitul anului 2012”, se mai susține în documentul citat. Bărbatul ar mai fi circulat fărp permis în această perioadă, dar a scăpat neprins.

În final, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Pe durata termenului de supraveghere, trebuie să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. 

De asemenea, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Sebeș. Decizia din 24 mai 2023 poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite