CTP amintește domeniul unde „românoșii” sunt mai buni decât austriecii

0
Publicat:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îi desființează într-un editorial pe cei care de câteva zile înjură de mama focului Austria că nu a primit România în Spațiul Shengen.

Cristian Tudor Popescu FOTO Inquam / Bogdan Buda
Cristian Tudor Popescu FOTO Inquam / Bogdan Buda

Cristian Tudor Popescu îi numește „românoși” pe cei vehemenți împotriva Austriei și enumeră o serie de greșeli ale oficialilor români care în aceste zile îndeamnă la boicot în masă față de austrieci.

„Să dăm Austria în judecată la CJUE, să boicotăm candidatura aceleiași la șefia OSCE (candidatură la care tocmai ce a renunțat), să lepădăm tot ce e austriac p-acilea, în schimb, să nu mai mergem la ski în Innsbruck și Kitzbuhel. Asta cu ski-ul e tare: dacă sunt așa de românoși cei care dau an de an o pălărie de bani ca să își facă plăcerea în Austria, de ce nu i-au cheltuit demult, patriotic, pe pârtiile de la Poiana Brașov sau Clăbucet? Cu binecuvântarea lui Grindeanu, CNAIR și CFR cică își retrag operațiunile de la Erste BCR și le duc la CEC. Din nou o coajă de banană pe care se alunecă logic: dacă condițiile financiare oferite de CEC sunt mai bune decât la Erste, cum zice Grindeanu, de ce nu au făcut companiile astea transferul mai demult, păgubind astfel atâția ani statul român?  În caz că, totuși, la CEC e mai prost decât la Erste, înseamnă că, iarăși, prin mișcarea asta, e păgubit statul român”, scrie CTP în editorialul său din Republica. 

Gazetarul îl critică și pe liderul AUR, pe care-l numește Simion Trombon, care de curând a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova, pentru că din acest motiv nu am intrat în Schengen, cheltuindu-se cu Moldova banii pentru securizarea frontierelor.

CTP susține că România nu va obține nimic în negocieri cu Austria.

„Ceea ce arată și că negociatorii români n-au avut niciun moment, nicio șansă de a negocia ceva cu Karneha – ținta loviturii mișelești dată de cei doi României și Bulgariei în ultima clipă este șantajarea UE în problema migranților. De aceea, România nu poate obține nici în continuare nimic discutând direct cu Austria, ci doar prin intermediul Bruxellesului”.

Gazetarul încheie editorialul cu o concluzie tristă, arătând unde sunt românii mai buni decât austriecii.

„Dincolo de toată politica, aș vrea să reamintesc cu mândrie celor care vor să-și ia țara înapoi că niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”, încheie CTP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite