CTP, reacție la decizia Austriei de a bloca România în Schengen: „Ține de domeniul absurdului“

0
Publicat:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat, marți, după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen.

Cristian Tudor Popescu
CTP susține că atitudinea Austriei este diferită de cea a Olandei. Foto: Arhivă

„Talpa pusă de Austria în ultimul moment intrării României în Schengen ține, înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului”, a notat gazetarul într-un editorial în Republica

Înainte de toate, Cristian Tudor Popescu vorbește despre „absurdul geografic”: „România nu are graniță cu Austria. Pentru cei 75.000 de imigranți ilegal care zic ministrul de Interne și cancelarul că au intrat în Austria nu poate fi vinovată România decât dacă aceștia au zburat pe calea aerului de la noi peste Ungaria sau Serbia, după cum arată datele europene Frontex”

Gazetarul susține că atitudinea Austriei este foarte diferită de cea a Olandeicare a dorit să verifice realitatea din România și și-a schimbat poziția”.  

Conform acestuia este vorba de un „Așa vrem noi!”, bazat pe nimic ca argumente și fapte, dar pe tema imigrației în bătălia de imagine din politica internă austriacă. Nici nu avem ce să demonstrăm, să încercăm să convingem, căci ni se refuză de plano orice argument”. 

Cristian Tudor Popescu continuă și menționează absurdul consensual: „Să presupunem că nu exista acum decât Europa, nu și Uniunea Europeană. România ar fi avut aprobarea de a beneficia de reglementările de circulație Schengen din partea a 26 de țări, practic, a Europei. Nu vrea Austria? Asta e. Tirurile și persoanele venite din România ar ocoli rămășița imperiului habsburgic și Auf Wiedersehen!...”. 

Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană! Greu de imaginat o situație mai nedemocratică. Și ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!... 

Jurnalistul a afirmat că este vorba despre o nedreptate jignitoare și despre desconsiderare la adresa românilor: Nu știu exact cât rău va face României și Bulgariei neadmiterea în Schengen prin răul plac al guvenului austriac. Dincolo de orice cifre, e vorba de o nedreptate jignitoare, de desconsiderare la adresa românilor. Iar ideea de Uniune Europeană va fi puternic lovită, pe aici, prin Estul „sălbatic”, și nu de rachete rusești...”.

Austria, singura ţară care se opune aderării României la Schengen 

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, marți, că problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. 

Declarația ministrului vine în contextul în care Austria a anunțat că își menține poziția, opunându-se aderării României și Bulgariei la Schengen. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite