Cine e Babasha și ce spune după momentul de la concertul Coldplay: „Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază” VIDEO

0
0
Publicat:

Babasha, pe numele său real Vlad Babașa, este originar din Bacău și la ora actuală este foarte popular pe mai multe platforme de streaming audio. Acesta a stârnit controverse după ce a cântat la mult așteptaul concert Coldplay în România, în fața a 50.000 de spectatori.

barasha gif

Cântărețul huiduit la concertul Coldplay, Babasha, este originar din Bacău și s-a făcut remarcat pe platformele de streaming audio prin popularitatea sa în creștere. Vlad Babașa este numele real al cântărețului de manele invitat de solistul trupei Coldplay, Chris Martin,  pe scenă. Acesta a cântat o piesă lentă, în timp ce publicul îl fluiera și huiduia. 

Înaintea concertului său în România, Chris Martin a mărturisit că a căutat artiști locali și că a găsit foarte mulţi pe care îi apreciază. Pe scenă a urcat un cântăreț de manele, Babasha, un artist din noua generație, aflat în trending.

Chris Martin l-a prezentat publicului ca pe „noul meu prieten român”, încurajându-l în ciuda reacțiilor mixte din partea auditoriului. 

Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiti cu inima deschisă”, a spus solistul, potrivit HotNews

Unii spectatori au fluierat momentul, în timp ce alții au aplaudat.  Aproape 50.000 de oameni au fost prezenți la primul concert Coldplay. Al doilea concert va avea loc pe 13 iunie.

Ce spune Babasha

După reacțiile amestecate de la concertul Coldplay de miercuri seară, unde a fost invitat să cânte, Babasha a transmis pe TikTok că „manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului".

Nu sunt în măsură să port discuții tocmai fiind în centrul atenției acum, nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva, las oamenii la buna lor plăcere să judece situația cum trebuie. Dar ceea ce trebuie să spun este că cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor (…) iar ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel și indiferent de toate huiduielile din lume tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Pentru cunoștința voastră am avut chiar și o probă de sunet înainte, că așa este normal, cu Chris Martin personal și i-a plăcut foarte tare de mine (…) M-așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău (…) Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte pentru un vis. Indiferent că cânt manele, pentru cine nu înțelege treaba asta maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine (…) pentru că uitați străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a afirmat Babasha pe Tik Tok.

O "manea" cântată de un tip care a performat acompaniat de solistul Coldplay a fost huiduită de un întreg stadion timp de câteva minute. Bineînțeles, după eveniment cei care au huiduit se duc să mănânce o saorma cu de toate și să bea o bere la Hanul Drumețului. Bre, asta e România în toată splendoarea ei!”, a comentat legat de scandalul momentului sociologul Gelu Duminică, pe Facebook.

Ascensiunea lui Babasha în lumea muzicii 

Pe internet, popularitatea lui Babasha este evidentă. Piesa sa "Păi Naa", lansată recent, a adunat peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube și se află în fruntea trending-ului. Canalul său oficial de YouTube are peste 104,000 de abonați și 16 videoclipuri publicate, iar pe Spotify, cinci dintre piesele sale sunt în top 50 al celor mai ascultate melodii. 

Cu peste 565,000 de ascultători lunar și peste 23,000 de urmăritori activi pe Spotify, Babasha este descris ca un „cântăreț dinamic cunoscut pentru performanțele sale electrizante din lumea manelelor, aduce o energie nouă pe scena muzicală vibrantă din România”

Descrierea sa oficială de pe platformele de streaming îl prezintă ca un artist cu o voce plină de suflet: „Muzica lui Babasha este o celebrare a vieții, a iubirii și a experienței umane, rezonând profund cu fanii din toate generațiile”

Pe Instagram, unde are aproape 60,000 de urmăritori, Babasha se prezintă ca artist, compozitor, textier și producător. Pe pagina sa oficială de Facebook, cu 6,500 de urmăritori, menționează că a început să studieze la Universitatea Națională de Muzică din București din 2021, consolidându-și astfel parcursul în industria muzicală din România. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite