Adolescent român născut și crescut în Italia: „M-am săturat să stau printre străini, să fiu considerat un nimeni” VIDEO

0
Publicat:

Denis, un băiat de 15 ani de origine română născut și crescut în Italia, a stârnit numeroase reacții din partea românilor după ce a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care vorbește despre cât de greu este să trăiești în străinătate.

Denis, adolescentul român născut și crescut în Italia FOTO captură video Tik Tok
Denis, adolescentul român născut și crescut în Italia FOTO captură video Tik Tok

Denis a postat pe TikTok un mesaj video în care vorbește despre dificultățile cu care se confruntă în Italia, țara unde s-a născut și a crescut.

„Eu, dacă ar fi să mă întorc în țară, eu mâine aș pleca. Pentru că m-am săturat să stau între străini, să fiu considerat un nimeni. E foarte greu, vă spun. E foarte greu în străinătate și nu trebuie să credeți că în străinătate e roz și flori și câini cu colaci în coadă”, a povestit adolescentul.

Băiatul i-a criticat deschis pe politicienii români, care, în opinia lui, poartă responsabilitatea pentru înstrăinarea părinților săi și a altor români obligați să emigreze în căutarea unei vieți mai bune.

„Să dea Dumnezeu ca toți politicienii, toată lumea din funcție politică, toți, dar nu vreau să dau nume, pentru că i-au înstrăinat pe părinții mei și pe toată lumea care a plecat din țară. Și e foarte urât, pentru că eu, copil etnic român și născut într-o țară străină, și văzând tot ce se întâmplă la noi în țară, îmi vine să plâng.

Pentru că Dumnezeu o să facă dreptate cu noi, pentru că noi o să fim puterea țării, noi care stăm în străinătate, noi care trimitem bani în România, noi care venim în România și stăm vara și iarna în România. Noi, pentru că pe noi ne-o înstrăinat. Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții”, este apelul lui Denis.

„Poporul român e poporul meu”

Deși s-a născut și a crescut în Italia, Denis se consideră român și spune cu emoție că vrea să revină pe meleagurile natale. Adolescentul a vorbit și despre discriminarea și bullyingul din școlile din Peninsulă.

„De 15 ani trăiesc aici, m-am născut aici și nu e cum credeți voi. Pentru că nu ați venit să vedeți ce se întâmplă în școli, ce se întâmplă oriunde în țara asta numită Italia și în mai multe țări din Europa asta. De ce vorbiți, dacă nu știți?

În școli sunt discriminări, bullying, m-am săturat. Eu mâine aș veni în România și aș face dreptate cu poporul meu, pentru că poporul meu e poporul român, nu poporul italian, poporul francez sau poporul german. Eu sunt român până la moarte și o să vă demonstrez, dacă nu mă credeți”, încheie băiatul pledoaria pentru România.

„Copile, îmi iau copiii și săptămâna viitoare plec în România”

Mesajele din partea conaționalilor noștri nu s-au lăsat așteptate. Majoritatea românilor care au comentat la postarea lui îl felicită pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.

„Bravo, tinere! Sper să reușiți să vă întoarceți și să vă recuperați țara. Sper să fim din nou un popor demn și respectat, așa cum eram înainte de '89!”, a scris o româncă.

„Cred că ești primul copil pe care îl aud vorbind așa! Să fii binecuvântat copile! Poate doar generația voastră va reuși să facă ceva schimbări!”, a adăugat altcineva.

„Eu am 5 ani de Spania și nu mai pot. Bravo, tinere! Adevărat patriot! Alți tineri nu visează la asemenea vorbe adevărate!”, a comentat o altă româncă.

„Copile, îmi iau copiii și săptămâna viitoare plec în România. M-ai făcut să plâng gândindu-mă la copiii mei”, a scris cu emoție un conațional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite