Ce a remarcat ambasadoarea SUA în România după călătoria cu trenul la Suceava

0
Publicat:

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a mers cu trenul până la Suceava și s-a declarat impresionată de Bucovina, unde a stat două zile. Oficialul american a vizitat școli și muzee și s-a întâlnit și cu oficiali ucraineni.

Ambasadoarea SUA în Gara de Nord FOTO X
Ambasadoarea SUA în Gara de Nord FOTO X

Ambasadoarea Statelor Unite în România a mers cu trenul de la București până la Suceava și spune că a ajuns astfel mai repede cu o oră decât ceilalți membri ai delegației sale, care au ales să se deplaseze cu mașinile, se arată într-o postare a Ambasadei SUA.

Ambasadoarea americană s-a declarat impresionată de Bucovina, unde a stat două zile, timp în care a vizitat cele mai importante destinații turistice și s-a întâlnit cu mai multe oficialități locale, dar și cu reprezentanți ai autorităților ucrainene vecine, din Cernăuți.

„Kathleen Kavalec a călătorit la Suceava și Siret în perioada 13-15 martie, în prima sa vizită oficială în regiunea Bucovinei, unde s-a axat pe cooperarea economică, educație și probleme umanitare. La Suceava, a inaugurat expoziția ambasadei "Noi, poporul" și s-a întâlnit cu lideri locali, profesori, studenți, ONG-uri și refugiați ucraineni. De asemenea, a vizitat Cetatea Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, și noul Muzeu de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, pentru a afla mai multe despre istoria și cultura bogată a regiunii”, au precizat reprezentanții ambasadei SUA în România.

Diplomatul american a remarcat în privința călătoriei cu trenul cu totul altceva față de ce obișnuiesc românii să experimenteze atunci când folosesc serviciile CFR. Astfel, în cazul ambasadoarei, trenul până la Suceava a ajuns mai repede decât era programat.

„Ambasadoarea Kavalec și-a început călătoria la Gara de Nord din București, unde, împreună cu mai mulți colegi, s-au urcat în tren pentru o călătorie de șase ore. La Suceava a remarcat că trenul a ajuns cu câteva minute mai devreme decât era programat, iar călătoria a fost cu o oră mai scurtă decât a colegilor care au călătorit cu mașina!”, spun reprezentanții ambasadei SUA.

Ținta ironiilor: „Ați pierdut un pariu”

Mulți români s-au distrat pe seama anunțului ambasadoarei SUA că va călători cu trenul la Suceava și au postat numeroase comentarii ironice sau glume la postarea acesteia.

„Ați pierdut un pariu de ați luat trenul până în Suceava?", a comentat cineva pe X.

„Multă sănătate! Aveți grijă, pentru că în gările românești se pot contacta boli care au fost eradicate pe plan global acum 100 de ani", a scris altcineva.

„Sper să nu vi se termine mandatul până o să ajungeți în Suceava. Nu știu dacă nu sunteți sarcastică cu mulțumitul CFR-ului... Eu aș fi!", a scris un conațional.

„Felicitări pentru curaj. Așteptăm un review al condițiilor de călătorie", a adăugat ironic un alt român.

Impresionată de Bucovina

Diplomatul american s-a întâlnit și cu guvernatorul din Cernăuți, iar la finalul vizitei a spus că este impresionată de Bucovina.

„La finalul vizitei sale, doamna ambasador Kathleen Kavalec a declarat: „Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi, în special ale tinerei generații. Este minunat să văd cum fondurile UE au fost folosite pentru a îmbunătăți infrastructura și a dezvolta turismul. La nivel uman, pe lângă ospitalitatea caldă de care m-am bucurat aici, sunt impresionată și inspirată de modul în care bucovinenii s-au mobilizat pentru a-și ajuta vecinii într-un moment critic. Sunt sigur că acest lucru va contribui la întărirea legăturilor dintre România și Ucraina, care vor fi esențiale atunci când va veni momentul să ajutăm la reconstrucția Ucrainei. În calitate de partener strategic al României, Ambasada SUA așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile economice, culturale și educaționale ale SUA cu această frumoasă regiune”, au mai adăugat reprezentanții ambasadei SUA.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite