Nou-născut abandonat într-o mașină de spălat. Pruncul a murit, lăuza este anchetată de polițiști

0
Publicat:

Polițiștii din Suceava anchetează o femeie de 32 de ani pentru pruncucidere. Femeia a mers la spital cu dureri după naștere, iar medicii au aflat că aceasta își abandonase copilul nou-născut într-o mașină de spălat.

Medicii legiști vor autopsia trupul micuțului pentru a stabili cauza morții FOTO arhivă Adevărul
Medicii legiști vor autopsia trupul micuțului pentru a stabili cauza morții FOTO arhivă Adevărul

O femeie de 32 de ani din Vatra Dornei, județul Suceava, este cercetată pentru pruncucidere. Femeia a avut dureri după naștere și pe 14 martie 2024 a mers la spital.

Medicii au întrebat-o unde este nou-născutul și așa au aflat că mama își abandonase pruncul în mașina de spălat de acasă. Cadrele medicale au alertat imediat Poliția, care s-a deplasat la locuința femeii și au găsit nou-născutul, dar acesta murise.

Suceveanca le-a spus oamenilor legii că micuțul ar fi murit la naștere, aspect care va fi lămurit acum după autopsia care va fi efectuată de medicii legiști.

Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a deschis un dosar penal în acest caz pentru pruncucidere.

Și-a aruncat fătul nou-născut într-o toaletă

Un alt caz șocant ce privește un nou-născut a avut loc la pe 19 septembrie 2023 într-o localitate din județul Vaslui. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unei adolescente de 17 ani care ar fi născut, după care și-ar fi aruncat fătul în toaleta unei case din comuna Dumeşti.

Fata a ajuns la spital fiindcă s-a simţit rău, iar în urma investigațiilor cadrele medicale au suspectat că aceasta născuse recent. Potrivit legii, medicul ginecolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Vaslui a anunţat Poliția în legătură cu acest caz.

În baza sesizării, a fost constituită o echipă operativă formată din poliţişti ai Serviciului Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Criminalistic, care a derulat activităţi specifice de cercetare în localitatea Dumeşti.

„Urmare a primelor cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că minora ar fi născut un făt, în cursul săptămânii trecute, în interiorul unui grup sanitar al unei gospodării din localitatea Dumeşti. Cadavrul nou-născutului a fost ridicat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. La data de 19 septembrie 2023, având în vedere faptul că există suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni contra vieţii, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui", a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sătenii din Dumești au rămas șocați de cele întâmplate și spun că fata avea rezultate bune la învățătură.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite