Schimbările dese de vreme te afectează mai mult decât credeai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ai probleme cu inima? Umează cu stricteţe tratamentul!
Ai probleme cu inima? Umează cu stricteţe tratamentul!

Starea de oboseală fizică şi durerile de cap pot anunţa precipitaţii în următoarele ore, spun unii, autointitulaţi meteodependenţi. Există o asemenea dependenţă, care se manifestă prin dureri de cap şi ameţeală? Da, se mai numeşte meteosensibilitate şi este mai întâlnită decât credem.

Meteosensibilitatea este de trei ori mai frecventă în cazul femeilor decât în cel al bărbaţilor. Este şi mai des întâlnită în cazul persoanelor care locuiesc la oraşe, din cauza faptului că acestea îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise, lipsite de lumină naturală, iar organismul lor se adaptează din ce în ce mai greu la transformările produse de vreme.

Cei mai afectaţi rămân însă bolnavii psihic, persoanele care au afecţiuni cardiace şi reumatismale. Chiar şi aşa, specialiştii afirmă că toţi putem fi sensibili la condiţiile climatice schimbătoare. Simptomele diferă însă de la o persoană la alta şi sunt intensificate odată cu înaintarea în vârstă şi în funcţie de gravitatea posibilelor afecţiuni.

Manifestările pot varia de la hipertensiune arterială, probleme circulatorii, dureri de cap, stări de epuizare fizică, somnolenţă, depresii, ameţeli, dificultăţi de concentrare sau insomnie la dureri osteoarticulare.

Starea generală proastă se tratează în aer liber

Pentru a combate schimbările de dispoziţie care apar în aceste perioade, cea mai simplă metodă constă în expunerea la soare în zilele frumoase sau în practicarea unei activităţi fizice în aer liber.

Află pe clickpentrufemei.ro cum te afectează schimbările dese de vreme.

Cum îţi afectează temperatura din casă aspectul pielii
Iată ce temperatură trebuie să aibă apa când faci baie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite