5 afecţiuni care se pot agrava în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zilele caniculare, creşte aportul de lichide, pentru că deshidratarea îţi poate da migrene.
În zilele caniculare, creşte aportul de lichide, pentru că deshidratarea îţi poate da migrene.

Vara, odată cu creşterile de temperatură, o serie de afecţiuni îţi pot strica vacanţa sau se pot agrava când ţi-e lumea mai dragă.

Migrenă

Una dintre problemele de sănătate comune în perioada vacanţei este migrena. În zilele în care ai multe de vizitat şi uiţi de caniculă sau de factorul deshidratare, ai toate şansele să suferi din cauza durerii îngrozitoare de cap, care se poate asocia cu senzaţia de rău, de leşin sau cu ameţeala. Ia cu tine o sticlă cu limonadă, compot îndoit cu apă sau apă simplă! Te va ajuta cu adevărat să-ţi continui vacanţă fără să ai nevoie de sprijin medical.

Litiază renală

În lipsa unei hidratări corespunzătoare, în sezonul cald creşte riscul formării pietrelor la rinichi, afecţiune cunoscută sub denumirea de litiază renală. Pentru că transpiri mai mult, este necesar să-ţi asiguri un plus de lichide zilnic, mai ales dacă obişnuieşti să bei 1-2 cafele pe zi. Pentru a evita declanşarea simptomelor acestei boli, cu atât mai puţin într-un concediu departe de ţară, ai grijă să mănânci mai puţine alimente sărate, dulci sau care conţin proteine şi mai multe fructe, legume.

Află pe clicksanatate.ro mai multe boli care se agravează vara!

Aşa scapi de riduri mai uşor!

Probleme medicale des întâlnite la bebeluşi. Cum aflăm ce-i doare?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite