Foile de ceapă pot înlocui suplimentele alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când aveţi de curăţat ceapă, nu vă grăbiţi să aruncaţi foile la coşul de gunoi!
Când aveţi de curăţat ceapă, nu vă grăbiţi să aruncaţi foile la coşul de gunoi!

Foile maro de ceapă conţin cantităţi mari de nutrienţi, care ajung însă la gunoi după curăţarea plantei. Cercetătorii spanioli recomandă folosirea acestor foi, care pot înlocui pungi întregi de suplimente alimentare scumpe.

Un studiu publicat în "Plant Foods for Human Nutrition" descrie beneficiile aduse de coaja cepei care, din păcate, este deseori aruncată la gunoi.

Potrivit cercetătorilor spanioli care au efectuat studiul, nu numai bulbul poate fi considerat un medicament-minune, ci şi coaja care îl înconjoară.

Foile maro conţin cantităţi mari de fibre şi flavonoide, iar primele straturi de dedesubt, care uneori se aruncă, sunt bogate în compuşi de sulf şi polimeri de fructoză.

Oamenii de ştiinţă recomandă utilizarea foilor maro ca o componentă funcţională a alimentelor bogate în compuşi fenolici şi fibre, cum ar fi quercetin şi alte flavonoide. Primele două straturi dense ale cepei pot fi de asemenea utilizate pentru fibre şi flavonoide.

Fibrele reduc riscul de boli cardiovasculare, probleme digestive, cancer de colon, diabet de tip II şi obezitate, iar compuşii fenolici protejează împotriva proceselor ce favorizează apariţia cancerului.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii spanioli conduşi de Vanesa Benitez, de la Departamentul de Chimie Agricolă de la Universitatea Autonomă din Madrid au colaborat cu de ştiinta de la Cranfield University (Marea Britanie).

Citeşte şi:
Câtă ciocolată trebuie să mănânci ca să scazi riscul de accident vascular-cerebral

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite