Atenție ce mâncați în sezonul cald! Alimentele alterate, un real pericol pentru sănătate, susțin medicii

0
Publicat:

Sezonul cald deja a început iar acest lucru se simte și în spitale. Patologia de sezon a început să fie tot mai frecventă iar medicii trag un semnal de alarmă pe adresa populației.

Enterocolită SURSĂ Arhiva Adevărul
Enterocolită SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform doctorilor, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza alimentelor alterate pe care le consumă. Astfel, numărul cazurilor de pacienți cu enterocolită este într-o continuă creștere în această perioadă a anului. 

Care sunt simptomele enterocolitei?

Dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a vorbit pentru Adevărul despre simptomele pe care le dă enterocolita. Totodată, acesta a menționat că tratamentul este extrem de important, mai ales în cazul copiilor și al bătrânilor.

,,Simptomatologia este una zgomotoasă. Apare prin greață, vărsături și dureri de cap. Totodată, apar scaunele diareice. În această situație trebuie să ne adresăm Spitalului de Boli Infecțioase. În momentul în care apare vărsătura sau scaunul diareic se pierd din organism electroliți importanți. Aceste dezechilibre sunt importante pentru organismul uman. Astfel, trebuie intervenit rapid, în special dacă discutăm despre copii sau persoane în vârstă. În aceste cazuri, acești pacienți trebuie să primească tratamentul adecvat de reechilibrare. Se simte deja trendul ascendent, de când au crescut temperaturile. Evident, este o dorință normală a populației de a se bucura de anotimpul cald, de aici provenind și trendul ascendent în ceea ce privește enterocolitele", a precizat dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase ,,Sf. Parascheva" din Iași.

Cum ne putem feri de aceste probleme medicale?

Cadrele medicale vin cu unele sfaturi care ne pot fi de folos pe perioada verii. Astfel, locațiile cele mai frecventate trebuie să fie luate în calcul atunci când vrem să luăm masa, susțin specialiștii, chiar dacă uneori pot fi mai aglomerate.

,,Incidența enterocolitei este crescută în această perioadă a anului. Este foarte important să ne folosim simțurile foarte atent. Dacă observăm un miros neobișnuit nu trebuie să consumăm alimentul respectiv. Totodată, trebuie să avem foarte mare grijă în special în perioadele în care temperaturile sunt înalte, pentru că atunci alimentele se alterează într-un ritm foarte alert. Totodată, mai sunt și trucuri care nu țin neapărat de domeniul medical. Trebuie să urmărim locațiile în care există mai mulți clienți", a adăugat dr. Florin Roșu.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite