Fonduri importante pentru lupta împotriva infecţiilor nosocomiale. Ce măsuri se iau în spitalele din Iaşi

0
Publicat:

Iaşul bifează obţinerea unor noi fonduri importante prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). De data aceasta este vorba despre trei spitale din capitale Moldovei, în care va fi investită o sumă importantă de bani.

Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Concret, cele trei unităţi medicale, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, au fost selectate de către Ministerul Sănătăţii pentru finanţare prin PNRR. Astfel, acestea vor putea să facă achiziţii importante, precum echipamente şi materiale care sunt destinate, în special, reducerii riscului de infecţii nosocomiale. 

La ce sumă se ridică investiţia

Primul spital care va beneficia de fonduri este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Maria". În acest caz, investiţia se va ridica la suma de 25.855.289 lei. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va primi suma de 4.529.859 de lei, în timp ce Maternitatea ,,Elena Doamna" va beneficia de investiţii în valoare de 5.374.680 lei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a aprobat în cursul zilei de joi, 18 mai, 260 de milioane de euro prin PNRR, sumă acordată pentru reducerea infecţiilor nosocomiale din spitale. Astfel, au fost aprobate pentru finanţare nu mai puţin de 114 proiecte la nivel naţional. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iaşi şi Maternitatea ,,Elena Doamna" au obţinut 59 de puncte. Totodată, Spitalul pentru Copii din Iaşi a obţinut 58 de puncte. Toate cele trei unităţi medicale au reuşit să se claseze printre obiectivele de investiţii aprobate pentru finanţare prin PNRR. 

Conform proiectelor, cu ajutorul sumelor de bani obţinute prin PNRR se vor achiziţiona materiale şi echipamente care sunt foarte necesare pentru combaterea şi prevenirea apariţiei infecţiilor nosocomiale. 

Totodată, de menţionat este că alte două spitale din Iaşi, aflate tot în subordinea Consiliului Judeţean, se află printre obiectivele de investiţii de rezervă. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu", care a obţinut 57 de puncte, precum şi de Spitalul Cllinic de Obstetrică şi Ginecologie ,,Cuza Vodă" Iaşi, care a obţinut 56 de puncte. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite