Vremea se schimbă radical: când se întoarce iarna în forță? Anunțul meteorologilor despre ce urmează, unde se încălzește

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical după episodul de iarnă severă care a măturat România. Meteorologii vin cu vești bune, însă nu ne bucurăm prea mult de vremea frumoasă și caldă. De la mijlocul săptămânii, un nou val de frig lovește țara noastră.

Vreme frumoasă doar câteva zile FOTO Shutterstock
Vreme frumoasă doar câteva zile FOTO Shutterstock

Luni, 20 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar mai semnificativ în sud-vest și sud, unde va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului și variabil în rest. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Maramureș și local în Moldova și Transilvania, iar pe arii restrânse în Crișana și Banat și cu totul izolat în celelalte regiuni, va ploua.

La munte precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70…80 km/h în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei în sud-vest și centru.

Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei, până spre 16…18 grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 0 și 7 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață”, anunță ANM.

În Bucureşti, vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată.Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Va ploua în vest și sud-vest

Marți, 21 noiembrie, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 8 și 17 grade și minime ce se vor situa între 1 și 11 grade. Cerul va prezenta înnorări, iar începând cu orele după-amiezii va ploua în vest și sud-vest, iar seara și noaptea, pe arii relativ extinse în sudul teritoriului și local în centru și est.

La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă. Pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

Conform meteorologilor ,în Capitală vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 14…15 grade și o minimă de 6…7 grade. Cerul se va înnora treptat, iar spre seară și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat.

Se va forma polei și ghețuș

Miercuri, 22 noiembrie, vremea se va răci în toată țara, astfel că în regiunile vestice va deveni mai rece decât normal la această dată, în timp ce în rest valorile termice vor fi în general apropiate de mediile climatologice. Înnorările vor fi persistente în aproape tot intervalul, doar în a doua parte a nopții cerul devenind variabil în partea de vest a teritoriului.

Va ploua în regiunile sudice și sud-vestice, iar în nord, nord-est și în centru pe arii restrânse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și trecător -dimineața și noaptea- lapoviță; la munte local vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Pe suprafețe mici se va forma polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului, dar și în extremitatea de vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

În Bucureşti, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. Înnorările vor fi persistente, va ploua slab și vântul va sufla în general moderat.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite