Echipele de intervenție ale Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea cu energie electrică

0
Publicat:

Echipele de intervenție ale Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor continuă să lucreze pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a clienților din zonele afectate de condițiile meteo dificile – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h, informează compania, scrie Agerpres.

Rețele electrice FOTO: Arhivă
Rețele electrice FOTO: Arhivă

„Intervenţiile sunt îngreunate de vremea severă, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea. Colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a remedia avariile cât mai curând posibil”, se precizează în informarea de presă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting Cod roșu de vânt puternic pentru localități din județele Constanța și Tulcea, valabilă până duminică, la ora 1:00.

Potrivit meteorologilor, în zona localităților Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia, şi în zona de litoral a judeţului Tulcea, respectiv localităţile Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe, vor avea loc intensificări puternice ale vântului, care vor depăşi la rafală 100 km/h.

De asemenea, până duminică, la ora 10:00, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu pentru sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea, unde vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85-90 km/h, iar la nivel local cantitățile de precipitățiile vor depăși 40-60 l/mp. Vor avea loc precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sulfa tare, cu rafale ce vor ajunge la 100 km/h.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite