Temperaturi peste cele normale, anunțate de meteorologi în perioada următoare. Prognoza meteo pentru 4 săptămâni

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Specialiștii anunță temperaturi peste cele normale, în cea mai mare parte a ţării, săptămâna viitoare, dar şi în perioada 11 - 18 decembrie,

Vreme cu precipitații abundente în următoarea perioadă FOTO Adevărul
Vreme cu precipitații abundente în următoarea perioadă FOTO Adevărul

De asemenea, în utima parte a intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice anotimpului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023 

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. 

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Când ajunge în România ciclonul care aduce iarna. Zonele în care sunt așteptate primele ninsori din acest an

Iarna ar putea veni în weekend și în zonele joase de relief, nu doar la munte. Un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre, iar o masă de aer rece va pătrunde în România dinspre est. Meteorologii anunță că se face tot mai frig și nu este exclus să cadă primii fulgi la câmpie.

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile, scrie meteoradar.ro, conform antena3.ro.

Sâmbătă, 18 noiembrie, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară. 

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie”, arată sursa citată.   

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite