Ce ne așteaptă după frigul neobișnuit. Cu cât au scăzut brusc temperaturile, când lovește canicula din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După frigul neobișnuit înregistrat joi dimineață în toată țara, meteorologii vin cu vești pentru weekend. Diferenţele de temperatură au fost şi de 15 grade Celsius faţă de ziua de ieri. La sfârșitul săptămânii va fi deosebit de cald în sud-est, iar furtunile violente mătură toate regiunile.

Temperaturile cresc amețitor în sud și est FOTO Shutterstock
Temperaturile cresc amețitor în sud și est FOTO Shutterstock

Joi dimineață, 29 iunie, cel mai frig a fost la Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 3 grade Celsius și a nins ca într-o lună de iarnă. În majoritatea zonelor, temperaturile înregistrate au fost cu 10-15 grade Celsius mai mici decât cele obișnuite datei din calendar. Până la finalul săptămânii vremea se va încălzi. În sud şi est se vor atinge 34 grade Celsius.  

"Sâmbătă noaptea, un nou episod cu manifestări de instabilitate atmosferică își va face apariția începând din regiunile vestice, iar duminică acestea vor cuprinde o bună parte din țară conform estimărilor pe care le avem în prezent", a explicat meteorologul Diana Giurgiu, la Antena 3 CNN.

„Răcirea a fost impresionantă în zonele înalte”

În ceea ce privește regimul termic, de mâine creșterea temperaturilor se va simți cam peste tot și în regiunile sudice, spre sfârșitul săptămânii, sunt prognozate și valori peste 34 de grade.

"Răcirea a fost impresionantă în zonele înalte, acolo unde, pe durată foarte scurtă, precipitațiile s-au transformat în lapoviță și ninsoare”, a declarat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM. 

Vineri, 30 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona montană și submontană unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 grade Celsius, iar cele minime între 10 și 21 grade Celsius, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Și în București, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 16 grade Celsius, ușor mai coborâtă în zona periferică.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite