Vremea se schimbă radical: se răcorește semnificativ în jumătate de țară. Când revine canicula în forță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical în jumătate de țară. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea simțitor în următoarele zile și se vor semnala ploi în aproape toate regiunile. La sfârșitul săptămânii se întoarce căldura sufocantă.

Vijelii în aproape toată țara FOTO Shutterstock
Vijelii în aproape toată țara FOTO Shutterstock

Valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, cel mult 19-28 grade Celsius, pentru că în intervalele cu precipitații, cu siguranță, regimul de temperaturi va fi unul, în cea mai mare parte a țării, chiar ușor sub normele datei din calendar.

Joi nu putem conta pe mari variații în ceea ce privește regimul termic, se vor înregistra între 20 și 29 grade Celsius.

Într-adevăr, luna lui Cuptor, ziua de sâmbătă, va aduce din nou o vreme în încălzire pentru că maximele se vor apropia de pragul unei zile de caniculă, 34 grade Celsius. Cu siguranță vom vorbi în continuare, la începutul lunii iulie, de disconfort termic în creștere, deoarece temperaturile ridicate asociate cu gradul mare de umezeală vor crea această stare de disconfort termic și de temperaturi resimțite cu mult mai mari”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, la Antena 3 CNN

Posibile căderi de grindină

Miercuri, 28 iunie, vremea va fi caldă, dar cu furtuni și ploi.  Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia, dar și în restul teritoriului, pe arii mai restrânse. Pe alocuri va cădea grindină și vântul va avea intensificări de scurtă durată, asociate ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa, la nivelul întregării țări, între 21 și 31 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade Celsius.

În București, vremea va fi caldă și predominant frumoasă, cu cer variabil, însă va fi mare probabilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29-31 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite