Vine luna lui Cuptor! Anunțul meteorologilor despre ce avem de îndurat după ploile violente. Unde va fi cel mai rău

0
Publicat:

După un episod violent de ploi torențiale, luna iulie vine cu potop de căldură. Temperaturile vor atinge pragul de caniculă, iar disconfortul termic va fi crescut din cauza umezelii care se va menține la un nivel ridicat.

Vin zile de foc FOTO Shutterstock
Vin zile de foc FOTO Shutterstock

"Debutul lunii lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă, 34, posibil 35 grade Celsius.

Cu siguranță vom vorbi, din nou, de disconfort termic în creștere, pentru că umezeala se va menține ridicată, umezeala aerului în atmosferă, astfel încât valori de temperaturi de 33 grade Celsius, cu siguranță vor face să resimțim peste 35-37 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru România TV.

Cod galben de vreme severă în 12 județe

Marți, 27 iunie, ANM a emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă. Astfel, în 12 județe din nord-vestul țării sunt anunțate ploi, vijelii şi grindină, până miercuri noapte.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 14.00 până miercuri la ora 23.00.

Ce se anunță în București

Marți, vremea în București va fi caldă, iar miercuri va deveni instabilă, când vor fi posibile averse, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă marți de ANM.

De marți până miercuri la ora 9.00, vremea va fi călduroasă în București. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31-32 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 16-18 grade Celsius. Miercuri, între orele 9.00 și 23.00, vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite