Când se îndreaptă vremea. Ce ne așteaptă zilele următoare, unde apare poleiul

0
Publicat:

Vreme rece și precipitații ne așteaptă și vineri, 2 decembrie. Izolat se va forma polei, cu probabilitate mai mare în Moldova. Maximele nu vor depăși 7 grade Celsius. La munte va ninge în continuare.

Poleiul apare în mai multe regiuni FOTO Adevărul
Poleiul apare în mai multe regiuni FOTO Adevărul

Vineri, 2 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi predominant închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Trecător mai ales în prima parte a intervalului vor mai fi precipitații slabe, local în sud-estul țării unde vor fi ploi și mixte (burniță, ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) pe arii restrânse în rest.

"La munte vor fi mai ales fulguieli și lapoviță. Izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între  minus 4 și 3 grade Celsius. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață", a atransmis ANM.

În București, tot vreme rea se anunță.  Conform ANM, în prima parte a zilei probabilitatea pentru precipitații slabe mixte (trecător lapoviță, ninsoare și ploaie) va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2 grade Celsius. Vor fi condiții de ceață, îndeosebi noaptea.

De sâmbătă, meteorologii anunță temperaturi în creștere în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

În prima lună de iarnă, conform estimărilor meteorologilor, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor, mai puțin nord-estul țării, unde va fi mai frig. Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 5 – 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nord-estice, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 12 – 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. De asemenea, regimul pluvioemtric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 19 – 26 decembrie

Potrivit ANM, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteo



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite