Vești bune pentru șoferii de camion: soluții pentru traficul intens din vama Giurgiu-Ruse

0
Publicat:

Șoferii de TIR ar putea scăpa de cozile interminabile din punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse. Autoritățile române și bulgare vor să redeschidă conexiunea de feribot pe ruta Giurgiu-Ruse pentru a reduce traficul intens și blocajele de pe podul peste Dunăre.

Soluția care va reduce traficul pe Podul Prieteniei - Foto Arhiva
Soluția care va reduce traficul pe Podul Prieteniei - Foto Arhiva

Prefectul regional din Ruse, Dragomir Draganov, a evaluat pregătirile părții bulgare pentru reluarea rapidă a liniei de feribot cu Giurgiu. Săptămâna trecută, Draganov a inspectat personal platforma de feribot din orașul vecin Giurgiu, informează BTA, preluată de Rador. 

Prefectul bulgar a confirmat că infrastructura și condițiile tehnice sunt pregătite pentru redeschiderea liniei de feribot între Ruse și Giurgiu. Această reluare a conexiunii se așteaptă să reducă traficul intens, feribotul va transporta aproximativ 200 de camioane pe zi, cu o capacitate de 40-45 de tone într-un singur sens, și cu un timp de traversare de aproximativ o oră între granițele Bulgariei și României, în funcție de încărcătură. 

Acesta este un proiect de infrastructură foarte important, care va soluționa o serie de probleme de transport și, mai presus de toate, va atenua blocajele constante ale tirurilor de pe ambele părți ale podului”, a declarat Draganov. Acesta a menționat că speră ca primele curse ale feribotului să coincidă cu începutul reparației planificate a podului peste Dunăre.  

Potrivit prefectului, reluarea liniei de feribot va minimiza inconveniențele traversării podului în timpul lucrărilor de reparații, care presupun înlocuirea completă a pavajului asfaltic, a panourilor, a hidroizolațiilor și a marcajelor. 

Avem un contact foarte bun cu autoritățile române, în special din orașul vecin Giurgiu, și chiar fac tot posibilul pentru realizarea proiectului. În urmă cu o săptămână, împreună cu directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius, Lili Ganceva, m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, care m-a asigurat de sprijinul său categoric. Este clar că nu există niciun dezacord între autoritățile celor două țări. Lucrăm în parteneriat, însă de partea română încă există câteva obstacole care cred că vor fi depășite rapid”, a menționat prefectul regional.  

Draganov a subliniat necesitatea unei politici active la nivel interguvernamental pentru finalizarea rapidă a proiectului. 

Reamintim că până la finalul lunii mai, circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, în Bulgaria, va fi restricționată la o singură bandă, din cauza unor lucrări de reparații. Autoritățile bulgare efectuează intervenții la un rost de dilatație situat pe porțiunea de pod aflată în administrarea lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite