Mini-vacanța începe cu aglomerație: Șoferii se înghesuie la ieșirea din țară. Ce rute alternative sunt recomandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul este extrem de aglomerat pe drumurile din țară care duc către punctele de frontieră, de 1 Mai. S-au format cozi kilometrice  pe sensurile de ieșire din țară către Bulgaria sau Ungaria, la începutul mini-vacanței de 1 mai și Paște

Zeci de minute se așteaptă la ieșirile din țară - Foto Arhivă
Zeci de minute se așteaptă la ieșirile din țară - Foto Arhivă

Pe autostrada A1, sensul Nădlac spre Deva, la nodul rutier Margina din județul Timiș, coloana de mașini se întinde pe o distanță de 2,5 kilometri, din cauza capacitații reduse de preluare a traficului pe DN 68A Margina – Coșevița. Conform Centrului Infotrafic din IGPR, șoferii pot alege rute alternative în funcție de destinație: DN 7 Arad – Bârzava - Deva sau DN 6 Timișoara – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin.  

Șoferilor li se recomandă să se respecte indicațiile polițiștilor rutieri pentru a fluidiza traficul și să fie evite depășirile coloanelor de vehicule sau întoarcerile în locuri nepermise.  

La punctele de trecere a frontierei către Bulgaria și Ungaria, se formează cozi de mașini, se așteaptă câteva zeci de minute pentru ieșirea din țară.  

Cel mai aglomerat punct de trecere este Giurgiu-Ruse, unde mulți șoferi părăsesc România către Bulgaria și Grecia. Concret, camioanele și autoturismele care pleacă din țară prin PTF Giurgiu așteaptă aproximativ 60 de minute la controlul de frontieră de 1 Mai, conform Agerpres. 

Pentru a reduce timpul de așteptare și a gestiona fluxul crescut polițiștii de frontieră au deschis mai multe artere de circulație: cinci artere de circulație la ieșirea din țară și patru la intrarea în țară. 

În ultimele 24 de ore, formalitățile de frontieră în punctul de trecere Giurgiu-Ruse s-au realizat pentru aproximativ 4.000 de autoturisme și 14.000 de persoane care au ieșit din țară și pentru 1.600 de autoturisme și 7.000 de persoane care au intrat în țară. 

De asemenea, și la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă este aglomerație.  

Pe granița de vest, la trecerea către Ungaria, cel mai aglomerat punct este Nădlac, unde se așteaptă aproape o oră și sunt deschise două artere la ieșirea din țară. La Nădlac II, timpul de așteptare este de peste jumătate de oră, iar punctele de trecere de la Cenad, Turnu, Borș II, Urziceni și Petea sunt și ele aglomerate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite