Strategia lui Andrew Tate. Adolescente din România dezvăluie cum au fost abordate: „Era evident că eram fete de liceu”

0
Publicat:

Daria Gușă avea 16 ani și era încă la școală când spune că a primit un mesaj pe Instagram de la Andrew Tate, fost luptător profesionist de kick-boxing și influencer, cu aproape 20 de ani mai mare decât ea, relatează BBC.

Andrew Tate și fratele său, Tristan Tate, sunt în arest FOTO Profimedia
Andrew Tate și fratele său, Tristan Tate, sunt în arest FOTO Profimedia

„A scris doar „româncă” și a pus niște emoticoane. Am fost confuză pentru că aveam doar 200 de urmăritori și era un cont privat", a afirmat Daria Gușă. 

„Era evident că eram fete de liceu”, a afirmat Daria Gușă, fiica lui Cozmin Gușă. „Aveam liceul pe care îl frecventam precizat în descriere. Cred că el încerca doar să găsească fete cât mai inocente sau naive, după părerea mea", a mai adăugat tânăra. 

Aceasta le-a arătat jurnaliștilor BBC o captură de ecran a mesajului la care nu a răspuns niciodată. 

FOTO BBC
FOTO BBC

Tânăra, care în prezent studiază la o universitate din Marea Britanie, este fiica unui politician român important și se simte în măsură să vorbească public atunci când alții au refuzat să vorbească în mod oficial. 

Frații Tate se află în prezent în arest preventiv pentru 30 de zile, în vreme ce autoritățile investighează acuzațiile de viol și trafic de persoane, pe care ambii le neagă. 

Într-un videoclip publicat online, Andrew Tate pare să-i instruiască pe alții cum să abordeze femeile pe rețelele de socializare. 

„Din experiența mea, ceea ce stârnește intrigă și le inspiră să răspundă este să le întreb unde se află", afirmă Tate în respectivul videoclip. 

Uneori, pentru intrigă, pun la sfârșit un emoticon complet inutil: niște cireșe, o portocală sau o căpșună", a mai precizat Tate. 

Daria Gușă și Andrew Tate.
Daria Gușă a fost abordată pe rețelele de socializare de Andrew Tate. Foto: Arhivă

A fost acuzată că minte

De când și-a împărtășit experiența, fiica lui Cozmin Gușă afirmă că mulți tineri au învinuit-o că minte. 

Chiar și băieți pe care îi cunoșteam din liceu mă fac mincinoasă pentru că am spus că am primit un mesaj de la Andrew Tate”, a afirmat Daria Gușă. „Dar ei nu văd nimic neobișnuit în legătură cu toate celelalte acuzații”, a mai adăugat tânăra. 

De asemenea, Daria Gușă susține că mulți tineri de vârsta ei îl idolatrizează pe Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani. 

„Aceasta este o mare problemă pentru că nu ne putem trezi peste 20 de ani cu două milioane de Andrew Tate”, a mai adăugat ea. 

În publicitatea pentru cursurile sale online, Andrew Tate a declarat: „Am condus un studio de videochat timp de peste un deceniu. Peste 50% dintre angajații mei erau, de fapt, prietenele mele de atunci și, dintre toate acestea, niciuna nu lucra în industria de divertisment pentru adulți înainte de a mă cunoaște". 

El își descrie meseria astfel: „să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea... să o fac să se îndrăgostească de mine până în punctul în care ar face tot ce îi spun și apoi să o aduc să facă videochat pentru a ne îmbogăți împreună". 

În plus, Andrew Tate a afirmat anterior că nu s-ar întâlni niciodată cu o femeie de peste 25 de ani. 

Aceeași abordare

Gabriela (nume fictiv) avea 17 ani când a fost abordată pe rețelele de socializare de Tristan Tate, deși ulterior a pretins că are 19 ani. Tânăra a solicitat să îi fie ascunsă identitatea. 

 „Știam că folosea aceeași abordare cu alte fete", a declarat ea. „Întotdeauna începe conversația cu exact aceeași replică: Ești frumoasă". 

FOTO BBC
FOTO BBC

Într-un videoclip, Andrew Tate susține că expresia „ești frumoasă” nu este rea pentru a începe o conversație și continuă să prezinte ceea ce el descrie ca fiind „un exemplu perfect” de conversație. 

După ce stabilește unde se află femeia, Tate îi sfătuiește pe bărbați să întrebe: „De ce nu te văd niciodată? Unde te ascunzi?”. 

99% dintre ele spun că nu se ascund”, a mai afirmat el. 

Este exact ceea ce pare să se fi întâmplat în schimbul de mesaje cu Gabriela. 

Capturi de ecran din ceea ce se presupune a fi conversația tinerei cu Tristan Tate arată că următorul mesaj al acestuia este exact așa cum îl descrie Andrew: „Cred că te-am mai văzut pe undeva prin oraș. Este posibil? Unde te-ai ascuns?". 

Probabil”, a răspuns Gabriela. „Nu m-am ascuns”. 

Tânăra susține că a invitat-o să iasă cu mașina lui și la o petrecere, însă ea a refuzat. 

Totodată, capturile de ecran ale conversației lor indică faptul că schimbul de mesaje s-a încheiat brusc după ce ea a publicat un videoclip despre el pe rețelele de socializare. 

Oamenii importanți nu vor dori niciodată să îți scrie dacă te văd că faci astfel de lucruri. Doar un avertisment prietenesc", se arată într-unul dintre ultimele sale mesaje. 

Metodă planificată

Frații Tate sunt de părere că nu este ilegal să contacteze online fete de 16 sau 17 ani sau să le invite în oraș. 

Însă mărturiile acestor tinere, împreună cu afirmațiile online ale lui Andrew Tate, sugerează o metodă planificată în prealabil pentru deschiderea unei conversații. 

BBC a văzut capturi de ecran care par să susțină declarațiile făcute de aceste tinere. Mesajele par a fi trimise de la persoane al căror nume de utilizator folosit pe rețelele de socializare se potrivește cu cel utilizat de frații Tate. Cu toate acestea, BBC nu a reușit să verifice independent autenticitatea lor sau să stabilească dacă mesajele au fost trimise chiar de frații Tate sau de o altă persoană care se folosește de numele lor. 

BBC a prezentat aceste acuzații fraților Tate prin intermediul avocatului lor și a cerut un răspuns din partea acestora. 

Actualizările de pe rețelele de socializare au continuat să apară pe conturile lui Andrew Tate, chiar și în timp ce acesta se află în arest. 

Andrew Tate a scris, joi, că cinci persoane au fost autorizate să îl viziteze în arest, inclusiv un influencer american în vârstă de 22 de ani, pe nume Adin Ross, care are milioane de urmăritori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite