Interlopul „Briliant”, varianta românească a lui Andrew Tate. Victimele, tatuate cu sigla „Imperiului”
0Alexandru Daniel Chirculescu, zis „Briliant”, un proxenet din Gorj condamnat în primă instanță la 15 ani de închisoare pentru trafic de persoane seamănă în unele puncte cu cazul fraților Tate, reiese din sentința de condamnare a lui „Briliant”.
Tribunalul Gorj a pronunțat în cursul lunii octombrie 2022 o primă sentință în dosarul de trafic de persoane în care DIICOT a trimis în judecată o rețea de proxeneți condusă de Alexandru Daniel Chirculescu, zis „Briliant”.
Liderul grupării de trafic de persoane a ajuns vedetă pe internet după ce s-a filmat strângând banii de pe jos cu fărașul. Sentința de condamnare a lui „Briliant” arată că interlopul, folosind metoda „loverboy”, a recurtat mai multe fete, inclusiv minore, pe care le-a convins ulterior să se prostitueze în beneficiul său.
„Imperiul Briliant”
Potrivit DIICOT, „întrezărind în exploatarea sexuală a tinerelor o sursă importantă și constantă de a obține venituri, inculpatul a organizat Imperiul Briliant” și a încercat să determine tinerele să-și tatueze pe corp semnele „Imperiului” său, respectiv o coroană sau un diamant, însoțite sau nu de cuvântul „Briliant”, prezentând pe contul său de socializare tinere ce purtau articole de îmbrăcăminte cu „însemnele imperiale”, și care au ales să facă parte din „Imperiu”.
„Inculpatul nu are remuşcări sub acest aspect, marcând prostituatele cu propriul însemn de putere, specific unui împărat, aşa cum rezultă din imaginile şi fotografiile ataşate la dosar, mai exact este vorba de o coroană regală sau diamant, însoțite, sau nu, de cuvântul „Briliant”, tatuate pe corpul unora dintre victime”, au scris procurorii DIICOT în rechizitoriul prin care au obținut condamnarea la la 15 ani de închisoare a „Briliantului”.
Bani sparți pe vacanțe scumpe
Din sentința de condamnare a lui „Briliant” mai reise că „adoptând una dintre cele mai periculoase forme de parazitism social cu consecințe grave în desfășurarea relațiilor de conviețuire socială, inculpatul a vizat persoane vulnerabile, cu risc crescut de a deveni victime ale exploatării sexuale, selectând tinere cu o situație socială și personală grea, respectiv fără loc de muncă, fără venituri, fără locuință, fără studii sau cu studii minime, necunoscătoare de limbi, cu copii minori în întreținere, lipsite de suport familial, ușor de influențat, cu posibilități reduse de apărare din cauza profilului psihic personal”.
„Inculpatul a utilizat sume importante de bani pentru achiziționarea unor vacanțe luxoase și costisitoare în țări exotice, precum Thailanda, Emiratele Arabe, Singapore, Maldive, Laos, unde acesta s-a deplasat de mai multe ori pe an”, se mai arată în sentința de condamnare a interlopului, care nu este definitivă.