Protest AUR în Capitală, în plină desfășurare a Congresului PPE. La manifestație participă și George Simion VIDEO

0
Publicat:

Liderul AUR George Simion, împreună cu mai mulți simpatizanți și membri ai partidului protestează miercuri, în Capitală, în contextul Congresului Partidului Popularilor Europeni (PPE). Manifestanții au protestat la Romexpo, unde au încercat să forțeze intrarea în clădire, dar au fost opriți de jandarmi, apoi s-au deplasat și spre un hotel unde se află oficiialii europeni, mânați și de  europarlamentarul Cristian Terheș.

Protestatarii au manifestat la intrarea în clădirea Romexpo Foto: Captură video/ George Simion
Protestatarii au manifestat la intrarea în clădirea Romexpo Foto: Captură video/ George Simion

Într-un live transmis de liderul AUR George Simion, pe pagina sa de Facebook, de la protestul din Capitală, acesta a îndemnat să iasă în stradă și „USR-ul și S.O.S Români”. „Români, haideți, pe ei”, a transmis Simion.

Simpatizanții AUR au scandat mai multe lozinci împotriva președintei Comisiei Europene, precum: „Jos Ursula”, „Ursula go home”, „Ursula, nu uita, România nu vrea”, „Afară, afară cu Ursula din țară”, „Criminala”, dar și „Suveranitate” sau „Fără globalism, fără comunism”, etc.

Protestatarii au încercat să forțeze intrarea în clădirea Romexpo, dar au fost opriți de jandarmi.

La protest participă și europarlamentarul Cristian Terheș, președinte al PNCR, care se află pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare din acest an. Potrivit lui Terheș, unii protestatari s-au deplasat și către hotelul unde sunt cazați oficialii de rang înalt europeni.

Peste 1500 de delegați din 44 de țări şi 13 șefi de state și guverne participă miercuri și joi la Congresul PPE organizat la Romexpo, în București.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit miercuri cu președintele Klaus Iohanis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, și al PNL, Nicolae Ciucă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite