Ciucă, despre includerea subiectului Schengen în manifestul PPE: Securitatea graniţelor europene este foarte importantă

0
Publicat:

Șeful PNL Nicolae Ciucă a punctat în cadrul Congresului PPE de la București că România aduce o contribuție importantă privind securitatea granițelor europene, mulțumind pentru includerea aderării complete a României la Spațiul Schengen în manifestul PPE care urmează să fie votat.

Premierul a subliniat importanța aderării complete a României la Schengen FOTO Mediafax
Premierul a subliniat importanța aderării complete a României la Schengen FOTO Mediafax

„Pericolul destabilizării Uniunii Europene este mai ridicat ca niciodată și este susținut de partidele extremiste și populiste. De aceea trebuie să ne concentrăm eforturile și resursele pentru a combate aceste mișcări anti-europene la următoarele alegeri. Nu-i putem lăsa să răspândească dezinformarea. Pentru acest lucru trebuie să dăm dovadă de fermitate și să fim uniți. Trebuie să ne protejăm valorile și să păstrăm ordinea democratică europeană. PPE-ul este un partidul, un partid al soluțiilor pragmatice, ca răspuns la nevoile cetățenilor”, a susținut fostul premier, subliniind importanța susținerii Ucrainei, dar și a R. Moldova.

Nu putem permite extremiștilor și populiștilor să atace și să slăbească Europa. Europa este soluția la provocările noastre comune. Europa este viitorul nostru și PPE va continua să apere și să susțină Uniunea Europeană. Dragi colegi, mentalitatea, profilul și așteptările alegătorilor au evoluat foarte mult în ultimii ani. PPE-ul trebuie să devină mai atrăgător pentru cetățeni. Electoratul nostru pune accent pe pragmatism și pe valorile care se bazează pe demnitatea umană. Fără fiecare dintre aceste valori esențiale, Uniunea Europeană riscă să își piardă fundamentul. Oamenii se așteaptă ca noi să luăm decizii utile și rapide în acest sens”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Șeful PNL a mai arătat că „pentru români, un subiect extrem de important este finalizarea aderării la Spațiul Schengen”, explicând că „securitate a granițelor europene este foarte importantă pentru că este vorba de siguranța noastră, a copiilor noștri și a democrațiilor liberale”, iar „România este un furnizor de securitate și de predictibilitate, care asigură siguranța granițelor UE și NATO și, din acest motiv, are pe deplin dreptul să devină membru deplin al spațiului european”.

„Peste 120 de miliarde de dolari îi reprezintă contribuția noastră. De aceea merităm respect și cetățenii noștri nu trebuie să stea la coadă ca să pătrundă în spațiul Schengen. Ne-am îndeplinit obligațiile și de aceea avem un interes legitim pentru ca acest obiectiv să devină realitate și vă mulțumim că ați inclus acest subiect în manifestul electoral pe care îl vom vota mai târziu, în cursul zilei de astăzi. Și acum voi spune câteva cuvinte în română”, a mai spus fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite