Președintele Klaus Iohannis se alătură liderilor aliați în sprijinul Ucrainei la reuniunea de la Paris

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis se alătură liderilor aliați la o reuniune de lucru la Paris, într-un efort concertat de a face față agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și de a intensifica sprijinul acordat Kievului.

Klaus Iohannis participă la reuniunea de la Paris FOTO Inquam/ Octav Ganea
Klaus Iohannis participă la reuniunea de la Paris FOTO Inquam/ Octav Ganea

Administrația Prezidențială a României a comunicat că această reuniune de nivel înalt este organizată sub conducerea președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Potrivit sursei oficiale, discuțiile se vor concentra asupra evoluției conflictului provocat de Rusia în Ucraina, impactul acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea modalităților de intensificare a sprijinului pentru Ucraina.

Președintele Iohannis a salutat inițiativa președintelui francez și a subliniat importanța unității și solidarității comunității internaționale în sprijinul Ucrainei, menționând că acestea trebuie menținute, conform comunicatului oficial.

În cadrul acestei întâlniri, șeful statului român va reitera angajamentul ferm al României de a sprijini Ucraina în mod multidimensional, atâta timp cât va fi necesar, a mai precizat Administrația Prezidențială.

Această reuniune marchează o nouă etapă în demersurile diplomatice de solidaritate cu Ucraina și de contracarare a agresiunii ruse. Este un semn al angajamentului ferm al României și al altor state aliate în sprijinirea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei în fața provocărilor persistente din partea Rusiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite