Iohannis merge luni la Paris. Prima întâlnire cu liderii NATO, în contextul discuțiilor despre noul șef al Alianței

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni la Paris, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron FOTO Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron FOTO Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie 2024, la Paris, Republica Franceză, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Reuniunea de nivel înalt este organizată de Președintele Franței, Emmanuel Macron. Discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina”, arată un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele României salută demersul Președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie”, completează sursa citată.

Într-un material Bloomberg, autorii au abordat pe larg tema intrării în cursă a lui Iohannis. „România pune bețe-n roate în efortul alegerii lui Mark Rutte ca viitor șef NATO”, este titlu, materialului asumat de doi jurnaliști, dar unde au colaborat cu informații alți șase jurnaliști. 

România a notificat alte state membre de planul său de a-l nominaliza pe președintele său drept candidat pentru funcția de secretar general al alianței, potrivit unor oficiali europeni

Vă îndrumăm către autorităţile române, pentru orice comentariu pe care îl pot avea”, a declarat Daniele Riggio, ofiţer de presă la Biroul de Diplomaţie Publică al NATO, pentru News.ro, la solicitarea unui răspuns privind intrarea în cursă a lui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite