Mărturii de groază despre armata lui Putin din Ucraina. Soldații recrutați din pușcării își abuzează camarazii în timp ce comandanții stau în siguranță departe de front

0
Publicat:

Soldații ruși sunt supuși unor pedepse extrajudiciare brutale în prima linie în Ucraina, inclusiv legați de copaci zile întregi, forțați să se violeze unii pe alții și aruncați în gropi goi, potrivit unui articol șocant al publicației ruse independente Verstka.

Soldati rusi refuza sa lupte la Bahmut FOTO Twitter jpg

Rețeaua a intervievat mai mulți soldați ruși pe parcursul a trei luni, care au descris condițiile brutale în care trupele recrutate din închisorile Rusiei agresează și abuzează soldați mobilizați, în timp ce comandanții rămân staționați în siguranță departe de front.

„Condamnații noștri și-au pierdut complet capul”, i-a spus un soldat jurnaliștilor de la Verstka, invocând lipsa de rotație pe linia frontului și numărul tot mai mare de decese ca motive pentru furia lor.

Publicația a obținut o înregistrare video care pare să arate patru bărbați dezbrăcați care sunt loviți și abuzați verbal de către personalul militar și apoi sunt obligați să intre într-o groapă săpată.

Soldatul care a distribuit videoclipul Verstka, Mișa Malțev, a spus că aceasta este o formă tipică de pedeapsă neoficială pentru cei care beau sau se droghează în timpul serviciului.

El a mai afirmat că trupele de justițiari "îi obligă apoi să facă sex". Stau și se uită la asta. Râd, urinează peste ei. Ca și cum s-ar uita la televizor".

"Se omoară între ei. Ordinele sunt stupide. Toată lumea înțelege că nu poți reuși, dar ei îi trimit să moară oricum.

Verstka a publicat, de asemenea, un videoclip care pare să arate un soldat neidentificat legat de un copac.

Cei care refuză să lupte sunt, de asemenea, supuși unor pedepse brutale. Soldatul rus Semion Kiskorov a povestit că sunt încătușați sau legați de copaci timp de mai multe zile și nu au voie să mănânce sau să bea.

Malțev a spus publicației Verstka că soldații răniți sunt cusuți și trimiși înapoi la luptă, iar cadavrele camarazilor lor morți sunt adesea lăsate să putrezească în jurul lor.

Publicația notează că, după ce a vorbit cu ei, Malțev și întreaga sa unitate au fost uciși în satul Krinki, pe malul estic al râului Dnipro, unde Ucraina a stabilit un cap de pod, în decembrie 2023.

Într-o a treia înregistrare video, doi bărbați par să fie bătuți cu bastoane în timp ce se trage cu mitraliera aproape de capetele lor. Se aud gemete, strigăte și sunetele loviturilor pe corpurile oamenilor. „Asta e, te rog să mă ierți”, urlă unul dintre cei „pedepsiți”.

Unitățile „Storm Z” din Rusia

Armata rusă a suferit pierderi grele de-a lungul războiului, unii analiști descriind folosirea tacticii „valului uman”, care încearcă să copleșească pozițiile ucrainene prin trimiterea de mase de soldați pe jos.

Acești soldați sunt adesea slab antrenați sau subechipați, ceea ce face ca numărul de decese să fie imens.

Anul trecut, Kremlinul a înființat unități „Storm Z”. Unele dintre trupele din această forță sunt infractori condamnați care intră în luptă în schimbul reducerii pedepsei.

Ucraina susține că soldații din Storm Z prezintă o capacitate de luptă extrem de scăzută.

Soldații din acest grup suferă de alcoolism, se implică în jafuri și sunt predispuși la dezertare, susține Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite