Peste 60.000 de angajați din primăriile din țară intră în grevă de avertisment: „Vom aștepta împreună cu tot satul mijlocul lunii aprilie”

0
Publicat:

Angajații din primăriile din comunele din România, peste 60.000 de oameni, își vor întrerupe lucrul pentru două ore, nemulțumiți că nu le-au fost acordate creșterile salariale promise.

Greva angajaților din primarii - Foto sindicatulscor.ro
Greva angajaților din primarii - Foto sindicatulscor.ro

Angajații din mai mult de 2.600 de primării din comunele din țară au intrat în grevă de avertisment. Peste 60 de mii de funcționari nu vor lucra timp de două ore, pentru o săptămână, nemulțumiți că nu au primit creșterile salariale promise. Mai mult decât atât, aceștia amenință cu greva generală, potrivit TVR Info. 

Începând de luni 18 martie 2024, zilnic, vom fi în grevă de avertisment de două ore și, în rest, în grevă japoneză cu exces de zel. Vom aștepta împreună cu tot satul mijlocul lunii aprilie, “ca să evaluăm execuția bugetară la primul trimestru”, cum ne amăgește Guvernul.”, transmite  Sindicatului Naţional al Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România. 

Astfel, membrii sindicatului au reluat calendarul inițial al protestelor, așteptând majorarea salarială promisă de Guvern, de 500 de lei brut. 

De asemenea, cetățenii vor primi documentele solicitate primăriilor la limita maximă prevăzută de lege, adică 30 de zile, și nu în cel mai scurt timp. 

Prin urmare, domnule Prim-ministru, după 6 (șase) săptămâni de amăgire, Biroul Executiv al Federației Columna-SCOR a constatat, la data de 12 martie 2024, faptul că partea guvernamentală nu și-a respectat în nici un fel angajamentele asumate în această perioadă, nici măcar aceea de comunicare onestă și de dialog social.”, se menționează în notificarea de reluare a grevei generale, trimisă pe 14 martie Primului-ministru. 

Totodată, sâmbătă, 23 martie, Consiliul Director al Sindicatului Național SCOR „va analiza acțiunea de protest și va stabili concret perioada în care se va desfășura greva generală efectivă, astfel încât impactul acesteia să fie cel așteptat de către membrii noștri”, anunță sindicaliștii. 

Cei care vor avea de suferit sunt contribuabilii, care vor obține actele de care au nevoie în decurs de o lună, în loc de câteva ore. 

Suntem conștienți de faptul că acțiunea noastră de protest va provoca un anume disconfort în rândul colectivității locale, disconfort care ne dorim să fie înlăturat cât mai repede de către Guvern, dar buna noastră credință a fost dovedită prin cele șase săptămâni succesive de suspendare a protestului, pentru a da guvernului posibilitatea să-și țină promisiunile.”, se mai precizează în comunicatul Sindicatului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite