Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în Argeș, Ilfov și București

0
Publicat:

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare, miercuri dimineață, 18 mandate de percheziție domiciliară, pe raza a trei județe, în într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Acțiunile au loc pe raza a trei județe. FOTO arhivă Poliția Română
Acțiunile au loc pe raza a trei județe. FOTO arhivă Poliția Română

15 percheziții au avut loc pe raza județului Argeș, două s-au desfășurat pe raza județului Ilfov și una în municipiul București.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că, în perioada februarie 2022 - martie 2023, șapte societăți comerciale din județul Argeș și din municipiul București, cu sprijinul unei societăți din Curtea de Argeș, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând prestări de servicii. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la aproximativ 860.000 de lei”, precizează IPJ Argeș.

Opt persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigarea criminalității economice din București și Ilfov, și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acțiuni Speciale Argeș.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite