Facturi fictive înregistrate pe firmă, prejudiciul fiind de peste 600.000 lei. Procurorii au călcat sediul și locuințele administratorilor

0
Publicat:

Două persoane fizice și una juridică din municipiul Sebeș sunt cercetate penal pentru evaziune fiscală. Prejudiciul reținut de procurori depășește 600.000 de lei.

Prejudiciul depășește 600.000 de lei FOTO Pixabay
Prejudiciul depășește 600.000 de lei FOTO Pixabay

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cei doi suspecţi persoane fizice, în calitate de administrator statutar, respectiv administrator de fapt ai societăţii comerciale, în numele şi în interesul persoanei juridice, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii pe care o administrau, facturi fictive de achiziţie bunuri emise de către şase societăţi comerciale diferite, în perioada 2017-2019.

Facturile nu aveau un conţinut economic real, în condiţiile în care mărfurile proveneau de la persoane fizice şi prin a căror înregistrare s-a eludat reţinerea şi declararea impozitului pe veniturile obţinute de la persoane fizice din alte surse, fiind stabilit un impozit pe venit suplimentar în cuantum de 606.420 lei, cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

De asemenea, cei doi reprezentanţi ai persoanei juridice suspecte, în perioada iulie – decembrie 2019, nu au înregistrat în evidenţa contabilă şi în declaraţiile fiscale, venituri realizate din vânzarea de bunuri în valoare de 661.462 lei, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de 6.615 lei.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 613.935 lei, plus dobânzi şi penalităţi ce urmează a fi calculate de la data comiterii faptelor şi până la plata integrală a prejudiciului. 

Prin ordonanţa din 10 noiembrie 2023, în scopul garantării reparării pagubei produse prin comiterea presupuselor infracţiuni, procurorul a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani existente, precum şi poprirea sumelor ce vor alimenta conturile bancare deţinute de suspecţi. 

La data de 14 noiembrie 2023, au fost efectuate percheziţii la domiciliile, respectiv sediul suspecţilor, fiind ridicate mai multe mijloace materiale de probă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept ale comiterii faptelor”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite