Mesajul transmis de SRI înainte de parada din București

0
0

Cu puțin timp înainte de a începe parada de 1 Decembrie din București, Serviciul Român de Informații a postat o imagine cu zona unde va avea loc defilarea de Ziua Națională a României supravegheată de trupe speciale SRI. 

Imaginea postată de Serviciul Român de Informații FOTO SRI
Imaginea postată de Serviciul Român de Informații FOTO SRI

„Am găsit un loc bun. Începe în mai puțin de o oră și jumătate“, a anunțat Serviciul Român de Informații pe pagina de Facebook.

Peste 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice participă în acest an la parada de Ziua Naţională a României.

Parada naţională, organizată în Piaţa Arcului de Triumf din București, începe la ora 11.00. Comandantul paradei este generalul maior Gheorghiță Vlad. Ceremonia va începe cu intonarea imnului național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmând apoi depunerea unei coroane de flori de către președintele Klaus Iohannis, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc și păstrarea unui moment de reculegere.

La ceremonie vor participa 1.500 de militari, 30 de aeronave şi aproximativ 100 de autovehicule. De asemenea, în blocul de onoare vor fi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Militarii străini sunt prezenţi cu 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Celebrele sisteme HIMARS și Patriot aflate în dotarea Armatei Române vor fi prezentate n premieră. În detașamentul de defilare se vor regăsi și blindatele Piranha V, iar escadrila de F-16 va survola Arcul de Triumf, potrivit Defense România. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite