Ziua Națională a României la Constanța. Cerul va fi colorat în tricolor, iar șase aeronave vor survola orașul

0
Publicat:

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în municipiul Constanța vor avea loc o serie de evenimente culturale, ceremonii și parade militare. Municipalitatea a impus și restricții de circulație pe anumite artere.

Parada militară se va desfășura pe bd. Tomis FOTO: Călin Gavrilaș
Parada militară se va desfășura pe bd. Tomis FOTO: Călin Gavrilaș

În Constanța, programul Zilei Naționale a României începe la ora 09.00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, unde va avea loc o ceremonie militară și religioasă.

De la ora 11.00 se va desfășura parada forțelor armate pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între Capitol și Lupoaică). Peste 450 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Poliția Locală, la care se alătură militari străini și un grup de cercetași, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice vor participa la Parada Militară organizată pe bulevardul Tomis.

De asemenea, vor evolua și șase aeronave.

Primăria Constanța va oferi celor prezenți la eveniment stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei, ne vom bucura de un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României, simbolul neamului românesc”, transmite administrația locală.

Joi, 1 decembrie, Muzeul de Artă Populară din Constanța anunță că intrarea este gratuită. Vizitatorii vor putea admira exponatul săptămânii - „Ştergar cu stemă”, expoziţia permanentă - „Arta populară din România”, expoziţia temporară - „Interiorul ţărănesc de sărbătoare”, precum şi o expoziţie de păpuşi în costume populare, lucrate pe suport din lemn de către copiii de la Grădiniţa nr. 44 din Constanţa.

Restricții în trafic

Pentru buna desfășurare a festivităților organizate de Ziua Națională a României, Primăria constanța a impus anumite restricții rutiere ce au intrat în vigoare miercuri, 30 noiembrie, ora 18.00, și sunt valabile până joi, 1 decembrie, ora 13.00. 

În acest interval se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, parcarea aflată la Oficiul Poștal nr.1, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și strada Valea Portului (restricții impuse inclusiv aprovizionării cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă).

Totodată, joi, 1 decembrie, între orele 08:00-13:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian (sector cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu) și pe strada Termele Romane (sector cuprins între strada Traian și strada Valea Portului).

Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel:

- pentru autovehiculele care circulă pe strada Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe strada Valea Portului către strada Prelungirea Traian;

- pentru autovehiculele care circulă pe strada Traian, acestea vor fi direcționate către strada Mihai Viteazu;

-pentru autovehiculele care circulă pe bulevardul Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe strada I.G. Duca, respectiv pe strada Mihai Viteazu;

- pentru autovehiculele care circulă pe strada Mircea cel Bătrân dinspre zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe bulevardul Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”.

Restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun aparținând CT BUS. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite