Discursul halucinant al unui profesor universitar care candidează pe listele AUR: „O femeie infertilă este inutilă“

0
Publicat:

Profesorul Radu Baltasiu, de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, este acuzat de studenți că, la cursurile de „Istorie socială”  ar avea o abordare „extremistă” și că ar vorbi adesea depreciativ despre rolul femeii în societate sau despre minoritățile sexuale, scrie Press One.

Radu Baltasiu, pe listele AUR FOTO europarlamentari2024.ro/candidati-aur
Radu Baltasiu, pe listele AUR FOTO europarlamentari2024.ro/candidati-aur

Studenții spun că se insistă asupra imaginii conservatoare a femeii în societate, care ar fi „de dorit” și în prezent. „Femeia a devenit din obiectul plăcerii, obiectul plăcerii cu drept de proprietate”, ar fi spus Radu Baltasiu la clasă, făcând o comparație între două epoci. 

O altă studentă povestește că discuțiile pe marginea unei secvențe violente din „Moromeții“ s-au monopolizat în jurul ideii că, în anumite contexte, lovirea unei femei ar fi justificată. „Vedeți cum o femeie e pusă la punct că vorbește neîntrebată? Ea stă peste plită și face pâine, dar bărbatul este cel care o pune pe masă”, spune Baltasiu la clasă.  

Studentele se simt ținte ale comentariilor profesorului pentru felul în care își poartă părul, unghiile și stilul vestimentar. „Fertilitatea unei femei este indicată de lungimea unghiilor sale. Femeile cu unghii lungi sunt sănătoase și fertile, iar cele cu unghii scurte sunt bolnave, după spusele dumnealui. A mai spus și că o femeie infertilă este inutilă și e o femeie care nu poate face nimic - ca și cum acesta ar fi singurul scop al femeilor”, își amintește o studentă.

În plus „ne-a spus la un moment dat că femeile care umblă cu părul desprins, practic, emit semnale că sunt singure și că sunt în căutare de bărbați.”

Radu Baltasiu candidează pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, fiind al 23-lea pe lista AUR. 

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Radu Baltasiu FOTO Alina Bianca Bălan
Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Radu Baltasiu FOTO Alina Bianca Bălan
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite