Cum se circulă pe Valea Oltului, în minivacanța de 1 Mai. Condiții pentru traficul greu FOTO VIDEO

0
Publicat:

Valea Oltului rămâne în continuare una dintre cele mai aglomerate și mai tranzitate rute din țara noastră, parte din DN7 / E81. S-a decis ca pentru mini-vacanța 1 Mai să fie ridicate din restricții.

În ciuda faptului că două dintre punctele sale nevralgice, de la capetele defileului, au fost deschise circulației rutiere - șoseaua de centură a stațiunii Călimănești (Vâlcea) și zona Boița – Lazaret (Sibiu) - special pentru minivacanța de 1 Mai, DN7 / E81 rămâne în continuare extrem de tranzitat.  

În zona Boița - Sibiu se circulă fără semafoare, în minivacanța de 1 Mai

Din păcate, unul dintre punctele nevralgice ale Văii Oltului, zona Lazaret – Boița, nu poate fi deocamdată ocolit. De aceea, pe perioada minivacanței de 1 Mai, s-a decis ridicarea restricțiilor rutiere din această zonă. 

„Fără semafoare pe Valea Oltului pe perioada minivacanței de 1 mai. Se circulă pe ambele sensuri la Boița, pe DN7, dar rămân în vigoare restricțiile de viteză din zona șantierului. Lucrările se vor relua marți dimineață (02.05.2023)! Drum bun și vacanță plăcută!”, au anunțat vineri, 28 aprilie, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov care au și postat pe pagina de socializare un clip cu traficul înfiorător din zonă (vezi video).

Limită de viteză 30 de km/h 

Decizia a fost luată în urma verificării din teren a condițiilor de circulație pe DN7, pe sectorul de drum în lucru, de la poziția kilometrică 246 + 700 m la 246 + 900 m, după cum au anunțat și reprezentanții Poliției Județene Sibiu: „S-a stabilit că sunt îndeplinite condițiile de circulație simultană pe ambele direcții de mers, în perioada 29.04 – 01.05 2023, dacă se păstrează o limită maximă de viteză de 30 de km/h. Sensurile de mers sunt delimitate cu balize direcționale, iar diferența de nivel este semnalizată prin parapet de beton de tip «new jersey»”.

Valea Oltului în zona Boița - Sibiu pe DN7 Foto captură video
Valea Oltului în zona Boița - Sibiu pe DN7 Foto captură video

Drumarii vor relua lucrărilor după minivacanță

Cu doar o zi înainte, drumarii s-au grăbit să finalizeze o parte dintre lucrările de consolidare a drumului în zonă și au anunțat pe aceeași rețea de socializare: „Imagini (vezi galeria foto), 27.04.2023, de la lucrările din zona localității Boița, județul Sibiu: cofrare și turnare elevație; umplutură balast în straturi; turnare elevație cameră cădere. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”.

La acest capăt nordic al Defileului Oltului, spre Sibiu, în luna ianuarie, o alunecare de taluz a determinat necesitatea consolidării structurii drumului pe partea dinspre Olt. Din acest motiv, luni de zile, până la finele acestei săptămâni, pe o distanță de 200 de metri, la km 246, s-a circulat doar pe sensul Sibiu – Râmnicu Vâlcea.

Chiar și pe perioada sărbătorilor pascale, restricțiile în zonă au fost menținute, traficul greu derulându-se doar pe timpul nopții.  

Pe șoseaua de centură a Călimăneștiului se circulă pe un singur sens de mers

La începutul acestei săptămâni s-a deschis circulației și capătul sudic al Defileului Oltului - centura de ocolire a stațiunii Călimănești - Căciulata destinată în mod special traficului greu și utilizată în general de toți cei aflați în tranzit care nu vor să intre prin orașul - stațiune.  

Șoseaua de centură a stațiunii Călimănești - DN7CC - pe Valea Oltului Foto DRDP Craiova
Șoseaua de centură a stațiunii Călimănești - DN7CC - pe Valea Oltului Foto DRDP Craiova

„Se circulă pe un sens de mers, dirijat cu semafoare electrice, pe DN 7CC, Centura Călimănești. Vă rugăm circulați cu atenție și respectați semnalizarea rutieră temporară!”, au menționat și reprezentanții DRDP Craiova pe pagina lor de socializare.

Circulația pe această arteră a fost închisă în urma alunecărilor de teren care au angrenat căderi de bolovani, copaci etc. pe șosea apărute în noaptea de 17 / 18 aprilie, care s-au tot reactivat.

„Jumătate de munte riscă să o ia în continuare la vale”

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vâlcea a afirmat, în cadrul ședinței de CJ, de la finele acestei săptămâni că alunecarea de teren de la Călimănești este în dinamică: „Practic, jumătate din munte este foarte posibil să plece în continuare, pentru că este alimentat cu izvoare cu apă și pot pica pietre. Cei de la CNAIR mi-au spus că nu își asumă răspunderea să dea drumul la circulație pentru că au avut situație în care la 10 minute de la deschiderea traficului a căzut un bolovan cât o mașină”

Interzis pentru TIR-uri timp de două zile

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că traficul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată admisă (MMAA) mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică 30 aprilie 2023 și luni 1 Mai 2023 (Ziua Muncii), pe sectorul de DN7 / E81 cuprins între Bascov - Argeș și Veștem - Sibiu.

Practic, atât pe Dealul Negru (între Pitești și Râmnicu Vâlcea), cât și pe Valea Oltului (între Râmnicu Vâlcea și intersecția cu DN1 Sibiu), TIR-urile de peste 7,5 tone nu mai au voie să circule duminică, 30 aprilie, în intervalul orar 18.00 - 22.00 și luni, 1 mai, în intervalul orar 6.00 - 22.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite