De ce se mențin restricțiile de circulație pe Valea Oltului, inclusiv de Paști. Explicațiile polițiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de restricții rutiere se mențin în vigoare pe DN7 / E81, porțiunea de Valea Oltului din județul Sibiu, de mai bine de două luni. Specialiștii au explicat de ce sunt acestea încă necesare.

Restricțiile rutiere din zona Boița în Sibiu pe DN7 și traficul infernal de pe Valea Oltului Colaj
Restricțiile rutiere din zona Boița în Sibiu pe DN7 și traficul infernal de pe Valea Oltului Colaj

La începutul lunii februarie, carosabilul Văii Oltului se surpa din nou pe tronsonul dintre Boița și Lazaret, fapt ce a impus luarea unor măsuri urgente privind restricționarea circulației auto în zonă. Acestea funcționează de mai bine de două luni.

Inițial problemele au apărut în data de 22 ianuarie, dar după cinci zile de restricții, circulația a fost reluată normal, pentru ca situația să se repete la scurtă vreme.

Practic, DN7 s-a surpat de trei ori în ultimii trei ani, de două ori în același loc. Prima dată, lucrările de reabilitare au durat timp de opt luni.

În urma unui control în teren, derulat miercuri, 12 aprilie, de către membrii unei comisii formată din polițiști rutieri și ingineri specialiști din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, ai Serviciului de Drumuri Naționale Sibiu și reprezentanți ai societății care se ocupă de executarea lucrărilor de reparații, Poliția Județeană (IPJ) Sibiu a venit cu o serie de explicații pe această temă.

Stadiul alunecării de pe Valea Oltului din zona Boița Sibiu în aprilie 2023 Foto IPJ Sibiu jpg
Stadiul alunecării de pe Valea Oltului din zona Boița Sibiu în 12 aprilie 2023 Foto IPJ Sibiu jpg

Carosabilul DN7, surpat de trei ori în ultimii trei ani

„La data de 12 aprilie, la ora 14,30, s-a întrunit comisia de verificare a semnalizării rutiere de instituire a restricțiilor de trafic pe DN 7. Astfel, membrii comisiei s-au deplasat pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 246+700 m – 246+900 m, aflat în execuție. În urma verificărilor din teren a condițiilor de circulație simultană pe ambele direcții de mers, în zona restricționată de trafic alternativ pe singura bandă, s-au constatat mai multe lucruri”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter. 

Potrivit sursei citate, membrii comisiei au remarcat faptul că din cauza geometriei drumului – curbă la dreapta, profilul drumului transversal este mixt, fiind încadrat pe partea dreaptă de stâncă (perete vertical), iar pe partea stângă de un rambleu de 10 metri în apropierea râului Olt. De asemenea, s-a mai observat că lățimea gabaritului este de 6,40 m, „fapt ce nu permite în condiții de siguranță traficul greu și foarte greu, autovehiculele neavând spațiul necesar de a trece efectiv unele pe lângă altele în secțiunea transversală”.

Din aceste motive, comisia a decis să mențină restricțiile rutiere în zonă: „În cadrul comisiei menționate s-a luat hotărârea de a nu se permite în acest moment circulația în ambele direcții pe tronsonul în cauză. Reprezentanții IPJ Sibiu au atras atenția asupra necesității suplimentării cu piloți de dirijare pe perioada 14 aprilie – 17 aprilie și instruirea acestora pentru a evalua în permanență valorile de trafic înregistrate în ambele sensuri în vederea corelării timpilor de dirijare. Pe timpul nopții, traficul va fi semaforizat”.

Tonajul greu interzis pe timpul zilei, în perioada sărbătorilor pascale

În plus, ca de fiecare dată în preajma unor sărbători și de această dată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a luat decizia restricționării traficului greu pe Valea Oltului în perioada Paștelui. Practic, de joi, 13 aprilie, până luni 17 aprilie, inclusiv, vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe timpul zilei, în intervalul orar 06:00 - 22:00, pe întregul tronson de DN7, începând din Pitești - Argeș (intersecția cu DN7C) și până în Veștem - Sibiu (intersecția cu DN1). Restricțiile pe timpul zilei se aplică cu două excepții valabile pentru zilele de joi, 13 aprilie și sâmbătă, 15 aprilie, când măsurile sunt valabile doar în intervalul orar 18:00 - 22:00. Cei care încalcă aceste restricții riscă amenzi contravenționale.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite