Șoseaua de centură a stațiunii Călimănești, de pe Valea Oltului, rămâne închisă. Ce s-a întâmplat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul, inclusiv cel de mare tonaj, rămâne în continuare deviat prin centrul stațiunii Călimănești - Căciulata, deși șoseaua de centură abia fusese redată circulației de pe Valea Oltului.

Miercuri seara, 19 aprilie, s-a anunțat că DN7CC, centura de ocolire a stațiunii balneare Călimănești a fost redată tranzitului greu, în mod special, după ce șoseaua a fost închisă în urma unei alunecări de teren produsă în noaptea de 17 / 18 aprilie.

„Începând cu ora 18:45 a fost reluat traficul rutier. Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, a verificat stadiul lucrărilor de îndepărtare a efectelor alunecării de teren de pe DN 7CC, Centura Călimănești. Reamintim că circulația rutieră a fost închisă, în data de 17 aprilie, ora 23:00, din cauza unei alunecări de teren care a antrenat cantități însemnate de material aluvionar, pietre și arbori. Au fost dislocate utilaje și autocamioane de la SDN Vâlcea și Secția de Producție pentru reluarea circulației. S-a apelat și la alpiniștii utilitari, pentru rănguire, și la administratorul fondului forestier pentru tăierea și îndepărtarea arborilor rupți sau care prezentau risc pentru muncitori. Au fost transportați peste 2000 metri cubi de pământ din zona alunecării. Restricții urmează să fie impuse pentru lucrări, fără închidere totală”, anunțau miercuri reprezentanții DRDP Craiova, menționând că o nouă reactivare va presupune luarea unor noi măsuri.

Reactivarea unei alunecări de teren pe DN7CC centura Călimănești pe Valea Oltului Foto IPJ Vâlcea jp
Reactivarea unei alunecări de teren pe DN7CC centura Călimănești pe Valea Oltului Foto IPJ Vâlcea jp

Ceea ce s-a și întâmplat, câteva ore mai târziu, motiv pentru care circulația a fost din nou întreruptă pe ambele sensuri de mers.

Precipitațiile abundente au reactivat căderile de pietre de pe versanți

„Azi-noapte, ora 00:30, din cauza precipitațiilor abundente - atenționare hidrologică, au fost reactivate căderi de pietre de pe versanți pe DN7 CC, la km 3+150 m, în orașul Călimănești. Traficul a fost blocat în ambele sensuri, fiind deviat (din nou - n.red.) pe DN7 - zona centrală a orașului Călimănești”, au anunțat reprezentanții Poliției Județene Vâlcea.

S-a repetat, practic, ceea ce s-a întâmplat cu o altă alunecare de pe Valea Oltului produsă tot în acest an, între Lazaret și Boița, în județul Sibiu. În acel caz, structura drumului a fost afectată în urma unei alunecări de talaz din luna ianuarie.

Cinci zile în zonă s-a circulat doar pe un singur sens de mers (Sibiu - Râmnicu Vâlcea). S-a luat decizia pripită ca tranzitul să fie reluat pe ambele benzi, pentru ca la începutul lunii februarie fenomenul să se repete. Drumarii au realizat că nu este suficientă o simplă consolidare a unui drum intens tranzitat cum este DN7 / E81, pe porțiunea de Valea Oltului, și din nou a fost restricționat traficul, ceea ce determină în continuare, din păcate, uriașe cozi în trafic.

Dar într-o situație similară, produsă la câțiva kilometri depărtare, în zona Câineni, anul trecut au fost necesare opt luni pentru repararea drumului, lucrându-se inclusiv noaptea

Revenind la șoseaua de centură a stațiunii Călimănești - Căciulata, reactivarea era de așteptat să se producă având în vedere că s-a defrișat o porțiune destul de mare de versant, pentru ca arborii să nu mai ajungă pe caldarâm, după cum se observă și din colajul video atașat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite