Avocat: Depinde de Cherecheş dacă consimte direct la predare sau se opune. Pe 7 decembrie se judecă strămutarea

0
Publicat:

Răzvan Doseanu, avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că pe 7 decembrie la Înalta Curte se va judeca cererea de strămutare în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, depusă înainte de condamnarea sa definitivă.

Cherecheş s-a ales cu răni ușoare după ce s-a opus arestării. FOTO Facebook/ Sindicatul Europol
Cherecheş s-a ales cu răni ușoare după ce s-a opus arestării. FOTO Facebook/ Sindicatul Europol

Edilul fugar Cătălin Cherecheş a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

„Practic, noi avem termen în 7 decembrie la Înalta Curte pentru strămutare, teoretic poate să ajungă până atunci în ţară ca să fie şi dumnealui prezent. Ar trebui să-şi expună şi dumnealui punctul de vedere. Există şi varianta că, dacă până atunci nu va fi adus în ţară, să se încerce participare lui prin videoconferinţă sau e posibil să se amâne cauza sau să se soluţioneze şi fără dumnealui. (...) Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii”, a spus Răzvan Doseanu.

„Există două variante”

Avocatul primarului din Baia Mare a explicat care sunt cele două variante pe care le are la dispoziție Cătălin Cherecheş.

„Aştept să pot să discut cu domnul Cherecheş, dacă i se permite să sune şi avocatul din România. Din câte ştiu eu, dar asta autorităţile ne pot spune mai exact, dar legea de cooperare este aceeaşi. Există două variante: o variantă simplificată în care domnul Cherecheş consimte de îndată la predare, care ştiu că este una foarte rapidă, şi una în care formulează o opoziţie, ca să spun aşa, la predare. Încă nu ştiu care ar fi următoarele motive, dar cu siguranţă avocatul din Germania va analiza şi până la urmă decizia îi aparţine domnului Cherecheş”, a adăugat Răzvan Doseanu pentru Agerpres.

„Rămâne să vorbesc şi cu avocatul din Germania"

Potrivit acestuia, depinde de edil dacă va opta pentru o predare simplificată, rapidă către autorităţile române sau dacă se opune.

„Depinde de domnul Cherecheş dacă consimte direct la predare pentru o predare simplificată, rapidă sau dacă se opune predării şi sunt întreprinse alte demersuri care pot prelungi durata. Rămâne să vorbesc şi cu avocatul din Germania", a arătat Răzvan Doseanu.

Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie,  Cătălin Cherecheş  reușise să fugă vineri din țară,  prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude, însă a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite