Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul fugar din Baia Mare fost reținut de polițiștii bavarezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins în Germania. Polițiștii germani l-au reținut marți seara la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi poliţia germană.

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania FOTO Facebook/ Sindicatul Europol
Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania FOTO Facebook/ Sindicatul Europol

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, precizează Poliția Română.

Primarul a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Pe numele edilului există un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

„Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, explică Poliția Română.

Cătălin Cherecheş a încercat să fugă din Germania. Edilul ar fi mers cu o mătușă cu mașina, circulând cu aproximativ 200 de km la oră.

Au ajuns la o gară, dar a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Cătălin Predoiu: „S-a cooperat”

Ministerul de Interne, Cătălin Predoiu, le-a mulțumit poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

A fugit din România vineri

Amintim că primarul Cătălin Cherecheș a părăsit țara vinerea trecută, la ora 7.49, prin Vama Petea. Acesta a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, potrivit informațiilor date publicității de Poliția de Frontieră.  

Edilul a schimbat două taxiuri ca să reușească să iasă prin Vama Petea. După ce s-a aflat că primarul condamnat a părăsit țara cu actele unei rude, inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv  la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara. Viceprimarul din Baia Mare a preluat atribuțiile primarului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite