Ambasadorul SUA: Intenţionez să fac eforturi de extindere a prezenţei companiilor americane în România

0
Publicat:

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că intenţionează să facă eforturi pentru extinderea prezenţei companiilor şi investiţiilor americane în România. De asemenea, a transmis recunoştinţă pentru sprijinul ferm acordat de România Ucrainei.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec FOTO Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec FOTO Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

 "Este o onoare profundă pentru mine să revin în România în calitate de ambasador al SUA. Din 2008, când mi-am încheiat mandatul de ataşat cultural în România, până în prezent, economia acestei ţări a înflorit. Am fost încântată să aflu că în România sunt prezente acum 960 de companii americane, care angajează aproape 110.000 de persoane. Cu toate acestea, ştiu că mai există mult loc pentru creştere. Iar AmCham România este cel mai apreciat partener al nostru în impulsionarea acestei creşteri", a afirmat Kathleen Kavalec, la Adunarea Generală a Camerei de Comerţ Americană din România.

Ea a precizat că amplificarea legăturilor comerciale şi de investiţii dintre cele două ţări reprezintă o prioritate a sa.

"Înainte de a sosi în România m-am întâlnit cu zeci de companii americane pentru a înţelege mai bine oportunităţile şi provocările cu care se confruntă acestea atunci când îşi extind activităţile comerciale sau intră pe piaţa din România. Acum, că mă aflu aici, intenţionez să continui acele discuţii în cât mai multe forumuri cu putinţă", a spus oficialul american.

De asemenea, Kathleen Kavalec a transmis recunoştinţă pentru sprijinul ferm acordat de România Ucrainei, prin primirea şi ajutorarea refugiaţilor şi facilitarea transportului de grâne şi alte bunuri, menţionând că multe dintre companiile româneşti au fost active în aceste eforturi, îndeosebi în sprijinirea refugiaţilor.

"Şi prietenii noştri din Republica Moldova merită un viitor independent, prosper, unul liber de influenţa malignă şi coercitivă a Rusiei, unul în care pot obţine pe deplin beneficiile economice aduse de integrarea în UE", a mai spus ambasadorul SUA.

Aceasta s-a referit şi la situaţia energetică, subliniind că Europa nu va fi liberă decât dacă este independentă energetic de Rusia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite