Ciolacu, întâlnire cu ambasadoarea SUA: Relația bilaterală este una puternică și va continua să se dezvolte

0
Publicat:

Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit astăzi cu noua ambasadoare a SUA la București, ocazie cu care Ciolacu a afirmat că relația bilaterală dintre România și SUA este una puternică și va continua să se dezvolte în domeniul securității, energiei și investițiilor.

Ciolacu, întrevedere cu noua ambasadoare SUA FOTO: Facebook
Ciolacu, întrevedere cu noua ambasadoare SUA FOTO: Facebook

„Relația bilaterală dintre România și SUA este una puternică și va continua să se dezvolte în special în domeniile securității, energiei și investițiilor. Este principalul mesaj pe care l-am transmis în cadrul întâlnirii cu doamna Kathleen Kavalec, prima femeie ambasador SUA în România.  Parteneriatul strategic dintre țările noastre este esențial pentru a asigura stabilitatea și securitatea regiunii noastre și pentru a genera un sprijin consistent și eficient Ucrainei, atât în contextul agresiunii ruse, cât și în viitorul proces de reconstrucție a țării”, a declarat președintele Camerei Deputaților, într-o postare pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, securizarea coridoarelor energetice, diversificarea piețelor energetice și colaborarea la viitoare politică energetică sunt prioritățile pe care România dorește să le alinieze cu obiectivele Statelor Unite ale Americii în regiunea Mării Negre.

„În acest context, am încurajat o prezență mai mare a investițiilor din SUA, în special în ceea ce privește tehnologiile de energie curată, gaze și reactoare de mici dimensiuni. În plus, i-am transmis doamnei Ambasador că vom continua să adoptăm măsuri și politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor, dar și în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a traficului de persoane în întreaga regiune”, a precizat Marcel Ciolacu.

Kathleen Ann, noua ambasadoare a SUA la București

Kathleen Ann Kavalec a fost confirmată de Senatul american în funcţia de ambasadoare a SUA în România. Ea vorbește mai multe limbi străine, printre care româna și rusa..

Noua ambasadoare SUA la București a fost primită astăzi, la Palatul Cotroceni, de către președintele României. În cadrul discuției, Klaus Iohannis a apreciat dinamica pozitivă actuală a relațiilor bilaterale și a reiterat obiectivul țării noastre de a dezvolta și aprofunda Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, pe toate dimensiunile sale, cu accent pe domeniile securitar, energie, comerț și investiții.

Kathleen Ann Kavalec a apreciat, în timpul discuției cu președintele României, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și a confirmat obiectivul de a lucra cu autoritățile române pentru consolidarea acestuia. Totodată, oficialul american a transmis aprecierile SUA privind eforturile și sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei și refugiaților ucraineni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite