40 de noi stații de încărcare a mașinilor electrice în București. Unde vor fi plasate punctele de alimentare

0
Publicat:

În urma unui protocol de colaborare dintre Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB), Primăria Capitalei va înființa, până în 2025, 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice și hybrid plug-in în parcările patronate de municipalitate.

Stațiile de încărcare vor fi montate în diverse zone ale Capitalei
Stațiile de încărcare vor fi montate în diverse zone ale Capitalei

Concret, CMESB va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni. Acestea vor fi plasate în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti și Lipscani, dar nu în apropierea locurilor de joacă pentru copii şi a spaţiilor verzi și nici în locuri unde vizibilitatea în trafic poate fi redusă sau traficul rutier poate fi afectat.

Patru stații au putere mărită

Marea majoritate a stațiilor de încărcare vor avea o putere instalată de 44 Kw, cu excepția a patru astfel de puncte care vor dispune de 72 Kw. Este vorba de stațiile din Bd. Aviatorilor, Universitate, Piața Alba Iulia și zona Primăriei Municipiului București.

Proiectul, care face parte din strategia Smart City, nu este unul nou, dar abia acum va fi pus în practică. Mai exact, conform unui document al Companiei Energetica, acesta a fost demarat în 2018, dar procedura de achiziționare efectivă a stațiilor de încărcare a fost contestată la Curtea de Apel București și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Vezi AICI unde vor fi amplasate noile stații de încărcare pentru mașini electrice și hybrid plug-in (Anexa 1)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite