Mi-am luat Dacia Spring, dar cum o încarc? Iată 5 soluţii de încărcare

0
0
Dacia Spring

Primele unităţi Dacia Spring destinate clienţilor au fost deja livrate de la mijlocul lunii octombrie, iar alte câteva mii sunt deja pe drum spre viitorii proprietari. Însă mulţi dintre aceştia nu au studiat îndeaproape ce variante de încărcare au şi care sunt opţiunile în acest sens. În materialul de mai jos am structurat cinci opţiuni.

Dacia Spring este deja un hit în mai multe ţări din Europa unde s-a poziţionat direct în topul vânzărilor încă din prima lună, iar în România au început înmatriculările, majoritatea dintre ele urmând a fi raportate din luna noiembrie. Şi la noi, Dacia Spring va intra direct în top, la final de an fiind de aşteptat să fie lider clar al pieţei de maşini electrice, chiar şi cu doar două luni şi jumătate de livrari.

Aflaţi la început de drum în ceea ce priveşte electromobilitatea, proprietarii de Dacia Spring încă îşi iau reperele necesare pentru a găsi soluţii optime de încărcare pentru maşina lor electrică. De aceea, în video-ul de mai jos am explicat pe înţelesul tuturor cinci opţiuni de încărcare şi am oferit câteva sfaturi în ceea ce priveşte protejarea bateriei pe termen lung, dar şi detalii despre reţeaua de încărcare existentă în România.

Aşadar, de la clasica priză de 220V şi până la încărcarea rapidă DC la 30 kW, utilizatorii de Dacia Spring pot opta pentru mai multe soluţii.

Video Dacia Spring – ce opţiuni de încărcare există?

 

Fişă tehnică Dacia Spring Electric

Motor – electric, 44 CP, 125 Nm / Transmisie – cutie automată cu o singură treaptă, tracţiune faţă / Performanţe – 125 km/h v. max, 0-50 km/h în 5,8 secunde / 0-100 km/h în 19,1 secunde / Portbagaj – 290 litri / Capacitate acumulatori litiu-ion – 27,4 kWh / Autonomie WLTP oraş – 305 km / Timp încărcare 0-100% la priză domestică 220V (10A) - 13,5 ore / Dimensiuni – L/l/h (mm) 3734/1579/1488/, ampatament – 2423 / Gardă la sol – 15,1 cm / Preţ de bază (euro cu TVA) – 18.300

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri