Explozie surprinzătoare a numărului de maşini electrice şi hibrid la Braşov. Ce a decis Primăria

0
0
Primăria Braşov va amenaja încă 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice FOTO Primăria Braşov
Primăria Braşov va amenaja încă 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice FOTO Primăria Braşov

Ca urmare a creşterii exponenţiale a numărului de maşini electrice, Primăria Braşov a decis să amenajeze încă 15 staţii de încărcare a acestora, fiecare cu câte două puncte de încărcare

Primăria Braşov vrea să amplaseze în oraş 15 noi staţii de încărcare pentru maşini electrice. Fiecare dintre aceste staţii va avea câte două puncte de încărcare, astfel că alte 30 de autovehicule electrice vor să îşi încarce acumulatorii în acelaşi timp, în parcările publice din oraş. 

Deocamdată, Primăria Braşov a publicat anunţul privind achiziţia şi amplasarea staţiilor. Valoarea estimată a acestui proiect, finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ“, este de 2,56 milioane de lei, la care se adaugă TVA, respectiv 3,04 milioane de lei cu TVA.

Staţiile vor permite încărcarea multistandard (un punct de reîncărcare la curent continuu, cu o putere de 50 kW/100kW, şi un punct de reîncărcare la curent alternativ, cu o putere de 22 kW.

Acestea vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii: efectuarea plăţii utilizând cardul bancar; vizualizarea pe hartă a staţiilor, cu informaţii în timp real privind disponibilitatea; posibilitatea de a naviga către staţia de încărcare; posibilitatea de a rezerva o staţie de încărcare; posibilitatea de a începe o încărcare folosind dispozitivul mobil; căutare staţii de încărcare în funcţie de distanţă.

Una dintre staţii va fi amplasată în parcarea din Poiana Mică, patru în parcarea supraetajată de la Spitalul Regina Maria, două la terminalul de la Poienelor, două în parcarea din Gara Braşov, trei în parcarea de la fostul Stadion Municipal şi alte trei pe strada 13 Decembrie 131D.

Numărul maşinilor electrice şi hirbrid a crescut exponenţial la Braşov, în ultimii ani. Astfel, dacă în oraş existau la finele anului 2018 doar 19 maşini electrice, acum numărul acestora este de 316. Şi numărul maşinilor hibrid a a ajuns unul foarte ridicat, fiind de aproape de 2.500 de unităţi.

Tendinţa s-a schimbat în ce priveşte proprietarii acestor mijloace de transport prietenoase cu mediul. Dacă în 2018, din cele 19 autovehicule, doar 7 apaţineau unor persoane fizice, acum, din cele 316, mai bine de jumătate au ca prorpietar persoane fizice, mai exact 168.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dezamăgire cruntă pentru Oana Roman după weekendul petrecut la munte. Ce a supărat-o pe fiica fostului premier

Cele zece modificări din Codul Rutier care te lasă pieton. Cât de mari sunt amenzile

   

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite