Stații de încărcare a mașinilor electrice în zona montană a Dâmboviței. Unde sunt amplasate

0
Publicat:

Primele staţii electrice publice de încărcare a maşinilor electrice în zona turistică montană a judeţului Dâmbovița vor fi construite cu bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Stație de încărcare a mașinilor electrice. FOTO Hotel Peștera / Facebook
Stație de încărcare a mașinilor electrice. FOTO Hotel Peștera / Facebook

Proiectul, în valoare de aproximativ 1.700.000 de lei, constă în amplasarea a trei staţii cu câte două puncte de încărcare în Târgovişte, Piaţa Tricolorului, pe Bulevardul Regele Carol I, lângă sediul Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară Dâmboviţa, şi pe Bulevardul Regele Ferdinand, în apropierea Dâmboviţa Mall.

Alte două staţii, cu aceleaşi caracteristici, sunt prevăzute, tot în zona montană a judeţului Dâmbovița din comuna Moroeni, la Cabana Dichiu, pe DJ 713, şi o alta, pe DJ 714 A, la Hotel Gâlma.

Cabana Dichiu şi Hotelul Gâlma sunt în administrarea Consiliului Judeţean. Staţiile vor avea capabilitatea de încărcare rapidă este de 50 KW, curent continuu, şi 22 KW în curent alternativ.

„Viitorul este electric, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa vine cu soluţii pentru cei care conduc maşini nepoluante”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În zona montană turistică a judeţului Dâmboviţa, pe Platoul Bucegi, există o singură staţie de încărcare, specială pentru mașini electrice şi aparţine unui hotel.

„Înțeleg rațiunea alegerii locațiilor pentru aceste stații prin prisma proprietății beneficiarului asupra locațiilor însă, trebuie să putem avea cât mai multe puncte de încărcare de mare putere inclusiv pe drumurile naționale și județene. Foarte bună poziționarea viitoarei stații la Hotel Gâlma ce poate fi considerată atât ca un destination charger dar și ca o stație de tranzit fiind la mică distanță de DN 71. Și dacă tot vorbesc de Stațiunea Peștera-Padina din Moroeni, spun și aici, viitorul acestei Stațiuni Turistice trebuie să fie unul cu acces exclusiv pentru vehicule electrice”, a precizat președintele Asociației Turistice Padina Peștera.

Stații electrice, în Târgoviște

Municipiul Târgovişte are, deja, patru staţii electrice de reîncarcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Administrația locală a a anunţat că a semnat contractul de achiziţie publică de produse privind furnizarea, montarea, instalarea şi punerea în funcţiune a celor patru staţii de reîncarcare cu putere înaltă în curent continuu 50 kw, aferente obiectivului: „Dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrica prin achizitia a 4 statii de reincarcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”!

Proiectul a avut o valoare de 630.000 lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite