Noi schimbări în calendarul școlar, din cauza grevei. Ce trebuie să știe elevii claselor terminale de la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul grevei din învățământ, Ministerul Educației a făcut marți noi precizări privind desfășurarea activităților specifice de final de an școlar, care vizează absolvenții claselor a XII-a zi și a XIII-a seral și frecvență redusă.

Greva profesori, FOTO Inquam Photos
Greva profesori, FOTO Inquam Photos

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 - 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Perioada de înscriere a candidaților la Bac, prelungită până pe 9 iunie

Referitor la înscrierile la examenul național de Bacalaureat 2023, Ministerul Educației precizează că a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023. 

„Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”, arată Biroul de Presă al Ministerului.

Reamintim că termenul-limită inițial de înscriere a elevilor din clasele terminale de liceu la examenul de maturitate era de 7 iunie.

Greva profesorilor continuă însă.

Amintim că Guvernul României a venit cu o nouă propunere pentru profesori. Executivul a decis să acorde două sume, de 2.000 de lei fiecare, acordate în două tranșe: în iunie și octombrie, pentru toți dascălii.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite